Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Твен
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Човек" - страница 4
Всеки човек в живота ви е учител. И не е задължително да го харесвате, за да ви научи на нещо полезно.
Андрю Матюс
Помнете, че човекът живее само в настоящето, в този мимолетен миг; през целия остатък от живота му е или отминал, или изчезнал, или все още не е разкрит.
Марк Аврелий
Който разчита да си осигури здраве, пребивавайки в леност, той постъпва също така глупаво, както и човекът, надяващ се с мълчание да усъвършенства своя глас.
Плутарх
Човекът с най-дълъг живот и най-кратко живеещият човек, когато дойде да умре, губи едно и също нещо.
Марк Аврелий
Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно умен, за да ги поправи.
Джон Максуел
Помислете си колко е глупав средно статистическия човек и осъзнайте, че половината хора са по-глупави от него.
Джордж Карлин
Толкова е просто да бъдем добри. Нужно е само да представим себе си на мястото на другият човек, преди да започнем да го съдим.
Марлене Дитрих
Обстоятелствата не създават човека. Те само го разкриват пред самия него.
Епиктет
Първият човек, който е изругал, вместо да хвърли камък, е бащата на цивилизацията.
Зигмунд Фройд
Не мога да доверя на човек да управлява хора, когато той не е в състояние да управлява себе си.
Робърт Лий
Смъртта не е най-лошото, което може да се случи на човек.
Платон
Хората не се интересуват колко благородно живеят, а само колко дълго, въпреки че всеки човек притежава властта да живее благородно, но не е в ничия власт да живее дълго.
Сенека
Всеки може да се ядоса - това е лесно, но да се ядосаш на точния човек в необходимата степен, в подходящото време и за подходящото нещо по правилния начин - това не е по силите на всеки и не е никак лесно.
Аристотел
Човек трябва да живее така, че когато умре и на гробаря да му е мъчно.
Марк Твен
Човек, който плува срещу течението, познава силата му.
Удроу Уилсън
Грешникът често е човек, който е оставил нещо недовършено, а не винаги човек, който е направил нещо.
Марк Аврелий
Веднъж, в ръцете ми, умираше от рак свещеник - човек, който сам утешаваше другите през целия си живот. Аз го попитах: "Кой е най-големият грях?" И той ми каза: "Най-големият грях е да обидиш слабия". "Защо?" "Защото е най-лесно да го направиш..." Тази мисъл ме порази - най-тежкият грях е най-лесно да се извърши... Предайте тези думи на децата си.
Елизавета Глинка (д-р Лиза)
Човек, който се оказал в плен на своите страсти, не може да бъде свободен.
Питагор
На цветето му трябва слънце, за да стане цвете, а на човека - Любов, за да стане човек.
Фил Босманс
Човекът, който не чете добри книги, няма предимство пред човека, който не може да ги чете.
Марк Твен
Най-лошата самота е, когато човек се чувства неуютно сам със себе си.
Марк Твен
Сред многото приятели човек има само малко верни.
Плавт
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
Следваща
📖
Поговорки на тема "Човек"