Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Сократ
Аристотел
Конфуций
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Жена" - страница 2
Ако се страхуваш от самотата, то не се жени.
Антон Чехов
Почти всяка жена би искала да бъде вярна, единствената трудност е да намери мъж, който би могъл да бъде верен.
Марлене Дитрих
Най-добрата дъга на тялото на жената е нейната усмивка.
Боб Марли
Непостоянството на жените, в които съм бил влюбен се компенсираше с адското постоянство на жените, които бяха влюбени във мен.
Джордж Бърнард Шоу
На някой не му е достатъчна една жена и той приключва на петата, десетата. А на друг не му е достатъчен един живот за да обича една-единствена.
Константин Хабенски
Жената все още помни първата си целувка, докато мъжът вече е забравил и последната.
Реми дьо Гурмон
Изхарчих огромно количество пари за алкохол, жени и бързи коли. Останалите пари просто пропилях.
Джордж Бест
Всеки мъж се интересува повече от жена, която се интересува от него, отколкото от жена, която има красиви крака.
Марлене Дитрих
Злобата и избухливостта нямат място в съпружеския живот. На омъжената жена й отива строгостта, но нека тази рязкост бъде полезна и сладка, както у виното, а не горчива, както у алоето, или неприятна, както у лекарството.
Плутарх
Ако жените не съществуваха, всички пари на света щяха да изгубят значението си.
Аристотел Онасис
Жената е като пакетче чай. Никога не знаеш, колко силна може да бъде тя, докато не се окаже в гореща вода.
Елинор Рузвелт
Ако една жена вече е простила на мъж, тя не трябва да му напомня за греховете му на закуска.
Марлене Дитрих
Всяка жена, която осъзнава какви са проблемите, свързани с това да въртиш домакинство, разбира добре какви са проблемите, свързани с управлението на една страна.
Маргарет Тачър
Определят мъжа като човешко същество, а жената като женска. Всеки път, когато тя се държи като човешко същество, казват, че имитира мъжа.
Симон дьо Бовоар
И най-посредственият мъж чувства себе си като полубог в сравнение с жената.
Симон дьо Бовоар
Много мъже, се влюбват в трапчинка на бузата, и по погрешка се женят за цялата жена.
Стивън Лийкок
Любовта е заблуда, че една жена е различна от друга.
Хенри Луис Менкен
Аз не знам кой е измислил високите токчета, но всички жени му дължат много...
Мерилин Монро
Аз съм спала само с тези, за които съм била омъжена. Много ли жени могат да се похвалят с това?
Елизабет Тейлър
Най-щастливите жени, както щастливите нации, нямат история.
Джордж Елиът
Моя баща беше държавен мъж. Аз - само жена политик. Моя баща беше свят. Аз - не.
Индира Ганди
Красотата на жената се вижда в очите и, това е вратата към Сърцето и - там, където пребивава Любовта...!
Одри Хепбърн
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща
📖
Поговорки на тема "Жена"