Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Жена" - страница 2
Ако се страхуваш от самотата, то не се жени.
Антон Чехов
Почти всяка жена би искала да бъде вярна, единствената трудност е да намери мъж, който би могъл да бъде верен.
Марлене Дитрих
Най-добрата дъга на тялото на жената е нейната усмивка.
Боб Марли
Непостоянството на жените, в които съм бил влюбен се компенсираше с адското постоянство на жените, които бяха влюбени във мен.
Джордж Бърнард Шоу
На някой не му е достатъчна една жена и той приключва на петата, десетата. А на друг не му е достатъчен един живот за да обича една-единствена.
Константин Хабенски
Изхарчих огромно количество пари за алкохол, жени и бързи коли. Останалите пари просто пропилях.
Джордж Бест
Злобата и избухливостта нямат място в съпружеския живот. На омъжената жена й отива строгостта, но нека тази рязкост бъде полезна и сладка, както у виното, а не горчива, както у алоето, или неприятна, както у лекарството.
Плутарх
Жената все още помни първата си целувка, докато мъжът вече е забравил и последната.
Реми дьо Гурмон
Всеки мъж се интересува повече от жена, която се интересува от него, отколкото от жена, която има красиви крака.
Марлене Дитрих
Ако жените не съществуваха, всички пари на света щяха да изгубят значението си.
Аристотел Онасис
Жената е като пакетче чай. Никога не знаеш, колко силна може да бъде тя, докато не се окаже в гореща вода.
Елинор Рузвелт
Ако една жена вече е простила на мъж, тя не трябва да му напомня за греховете му на закуска.
Марлене Дитрих
Всяка жена, която осъзнава какви са проблемите, свързани с това да въртиш домакинство, разбира добре какви са проблемите, свързани с управлението на една страна.
Маргарет Тачър
Определят мъжа като човешко същество, а жената като женска. Всеки път, когато тя се държи като човешко същество, казват, че имитира мъжа.
Симон дьо Бовоар
И най-посредственият мъж чувства себе си като полубог в сравнение с жената.
Симон дьо Бовоар
Много мъже, се влюбват в трапчинка на бузата, и по погрешка се женят за цялата жена.
Стивън Лийкок
Любовта е заблуда, че една жена е различна от друга.
Хенри Луис Менкен
Аз не знам кой е измислил високите токчета, но всички жени му дължат много...
Мерилин Монро
Аз съм спала само с тези, за които съм била омъжена. Много ли жени могат да се похвалят с това?
Елизабет Тейлър
Най-щастливите жени, както щастливите нации, нямат история.
Джордж Елиът
Моя баща беше държавен мъж. Аз - само жена политик. Моя баща беше свят. Аз - не.
Индира Ганди
Красотата на жената се вижда в очите и, това е вратата към Сърцето и - там, където пребивава Любовта...!
Одри Хепбърн
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща
📖
Поговорки на тема "Жена"