Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Аристотел
Конфуций
Сократ
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Душа" - страница 4
Лошо е, когато на човек не му достига разум; но двойно по-лошо е, когато не му достига душа.
Самюел Джонсън
Дистанцията е душата на красотата.
Симон Вейл
Човек не може да бъде непоправимо лош, ако се смее поне веднъж от душа.
Томас Карлайл
Златото е убило повече души, отколкото желязото тела.
Уолтър Скот
Това, което ти наричаш страст не е душевна енергия, а триенето между душата и външният свят.
Херман Хесе
Състраданието - това не е чувство; по-скоро това благородно разположение на душата, готова за това че да възприеме любовта, милоста и другите добродетелни чувства.
Данте Алигиери
Само страстите и само великите страсти могат да въздигнат душата до велики дела. Без тях имаме край на всяка възвишеност както в нравствения живот, така и в творчеството.
Дени Дидро
Когато получих Нобелова премия, единственото голямо плащане в брой, като трябваше да видя, какво да правя с тях. Най-простият начин да отхвърля този "горещ картоф" беше да ги инвестирам, купувайки акции. Аз знаех, че приближава втората световна война и се боях, че ако имам акции, които ще растат в случай на война, то щях да искам война. Затова помолих своя агент да купи акции, които в случай на война ще спаднат. Той така и направил Аз загубих своите пари и съхраних душата си.
Алберт Сент-Дьорди
Ако обичаш двама души едновременно, избери втория. Ако ти обичаше първия, то нямаше да се влюбиш във втория.
Джони Деп
Хуморът пренася душата през пропастта и я учи да играе със своята мъка.
Лудвиг Фойербах
Дори и недостатъците могат да се харесват, ако в тях се е проявила душата.
Жозеф Жубер
Талантът на великите души е да откриват великото в другите хора.
Николай Карамзин
Вероятно най-голямата вреда от огромното богатство е тази, която ние, хората със средни възможности, сами си причиняваме, позволявайки такива пороци като завистта и ненавистта да навлязат дълбоко в нашите души.
Теодор Рузвелт
От страданието са се появили най-силните души; най-масовите герои са изпечени с белези.
Джубран Халил Джубран
Обичам те до дълбочината и широтата и височината, до която може да достигне душата ми.
Елизабет Браунинг
Разочарованието е вид фалит - фалит на душа, която изразходва твърде много надежда и очакване.
Ерик Хофер
Прекомерната гордост я носи нищожната душа.
Иван Тургенев
Когато вие правите нещата с цялата си душа и с всичко, което е благородно във вас, вие ще намерите вашият партньор.
Камий Писаро
...Щастието не е живот без грижи и печал, щастието е състояние на душата.
Феликс Дзержински
В твореца има двама души - поет и занаятчия. Един се ражда поет, а друг става занаятчия.
Емил Зола
Най-голямото ми щастие е да служа на моя милостив Крал и на Страната си и изпитвам завист само към славата; ако е грях да ламтиш за слава, то аз съм най-грешната душа на този свят.
Хорацио Нелсън
Най-мощното оръжие на земята е пламтящата човешката душа.
Фердинанд Фош
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
Следваща
📖
Поговорки на тема "Душа"