Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Аристотел
Конфуций
Сократ
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Око" - страница 2
Всеки, който някога е хвърлил поглед в стъклените очи на един войник, умиращ на полето на боя, се замисля добре, преди да започне война.
Ото фон Бисмарк
Мъжете лъжат просто, жените - със сълзи на очи.
Дон Аминадо
Всички неприятни неща, които най-злият враг може да ви каже в очите, са нищо в сравнение с тези, които най-добрите ви приятели говорят зад гърба ви.
Алфред дьо Мюсе
Веднъж, твоят живот ще мине пред очите ти. Убеди се в това, че ще си струва гледането.
Джерард Уей
Хубавата жена се харесва на очите, добрата жена се харесва на сърцето. Едната е бижу, а другата съкровище.
Наполеон Бонапарт
За да намерим приятел, трябва да си затворим едното око, за да го запазим – двете.
Норман Дъглас
Затвори очи и ще видиш.
Жозеф Жубер
Може би това е животът... мигване на окото и мигащи звезди.
Джак Керуак
Не мога да отида на ресторант и да си поръчам храна, понеже не мога да откъсна очи от шрифтовете.
Доналд Кнут
Не бива да се страхувам. Страхът погубва разума. Страхът е онази низка смърт, която носи пълно унищожение. Аз ще се изправя с лице срещу моя страх. Ще му позволя да мине по мен и през мен. А когато отмине, ще извърна вътрешното си око, за да проследя пътеката му. Там, откъдето е минал страхът, няма да е останало нищо. Ще остана единствено аз.
Франк Хърбърт
Красотата е самоусещане и то се отразява в очите ти. Тя не е физическо явление.
София Лорен
Лесно е да се заблуди окото, но е трудно да се заблуди сърцето.
Ал Пачино
Трябва да се ожените не с очи и пръсти, както правят някои, преброявайки колко зестра има булката, вместо да разберете каква ще бъде тя в съвместния живот.
Плутарх
Хората трябва да се влюбват със затворени очи. Само си затворете очите. Не поглеждайте.
Анди Уорхол
Когато очите говорят едно, а езикът друго, опитния човек повече вярва на първото.
Ралф Уолдо Емерсън
Създателят е сътворил жените да радват окото и да измъчват ума.
Робърт Джордан
За да видим колко преяждаме, стомахът ни се намира на същата страна като очите.
Фаина Раневска
Дръжте очи широко отворени преди сватбата и затворете очите си след това.
Бенджамин Франклин
Затвори очи и гледай.
Джеймс Джойс
Зад всеки велик мъж стои една жена, която си върти очите.
Джим Кери
Когато бият животно, очите му придобиват човешко изражение. Колко трябва да изстрада човек, преди да стане човек.
Карел Чапек
Когато една жена ти говори, слушай какво казват очите и.
Виктор Юго
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща
📖
Поговорки на тема "Око"