Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Аристотел
Конфуций
Сократ
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Случаен цитат
Цитати на тема "Способност" - страница 2
Интелигентността е способността да се адаптираш към промените.
Стивън Хокинг
Големите работни места обикновено отиват при хората, които са доказали своята способност да надраснат малките.
Теодор Рузвелт
Прогресът е способността на човек да усложнява простото.
Тур Хейердал
Тайната на щастието се състои във способността да излезеш извън кръгът на своето "Аз".
Георг Хегел
Аз повече съм слушал, отколкото съм учил. Затова малко по малко моите знания и способности се развиват.
Йозеф Хайдн
Лидерството е способността да се превръща визията в реалност.
Уорън Бенис
Гениалност – това е способността да се вижда невидимото, да се движи неосезаемото, да се изгражда това, което няма форма.
Жозеф Жубер
Възпитанието означава търсене на способностите на детето, а не създаване на нови способности, които ги няма в него.
Джузепе Мацини
Щастието е благотворно за тялото, но само мъката развива способностите на духа ни.
Марсел Пруст
Способността да видиш чудесното в обикновеното - неизменен признак на мъдростта.
Ралф Уолдо Емерсън
...веднъж влюбили се, ние придобиваме безпрецедентна способност да се занимаваме със самозаблуда.
Рюноске Акутагава
Вярванията имат силата да създават и силата да разрушават. Човешките същества имат страхотната способност да поемат какъвто и да е опит от живота си и да създадат смисъл, който ги обезсърчава или такъв, който може буквално да спаси живота им.
Антъни Робинс
Ако цивилизацията трябва да оцелее, ние трябва да култивираме науката за човешките взаимоотношения - способността на всички народи, от всички видове, да живеят заедно, в един и същи свят в мир.
Франклин Делано Рузвелт
Бях такова дете, което имаше някои таланти и способности, но това така и не се прояви в училище.
Франсис Форд Копола
Способността умно да запълниш свободното си време е висша степен на лична култура.
Бъртранд Ръсел
Талантът е способността да вярваме в успеха. Пълни глупости, когато казват, че изведнъж открих таланта в себе си. Просто работех.
Джон Ленън
Ние така обичаме да критикуваме, че губим способността дълбоко да чувстваме наистина прекрасните творения.
Жан дьо Лабрюйер
Книгите притежават способността да са безсмъртни. Те са най-дълговечните плодове на човешката деятелност.
Самюъл Смайлс
Най-истинското в нас е способността ни да създаваме, да побеждаваме, да търпим, да променяме, да обичаме и да сме по-големи от страданията си.
Бен Окри
Тайната на творческите способности е в това да знаеш как да криеш източниците си.
Алберт Айнщайн
Наградата за един дълг е способността да изпълним друг.
Джордж Елиът
Гениалността е игра и човешката способност да достига гениалност е неограничена; мнозина могат да достигнат гениалността само чрез играта.
Уилям Сароян
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща