Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Аврелий
Марк Твен
Оскар Уайлд
Аристотел
Конфуций
Сократ
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Враг" - страница 3
Заемете пари на врага и ще спечелите приятел; заемете пари на приятел и вие ще го загубите.
Бенджамин Франклин
Лесно е да си мил, дори и пред враг - от липса на характер.
Даг Хамаршелд
Съдете за човек както по неговите приятели, така и по неговите врагове.
Джоузеф Конрад
Дисциплина - това е просто изкуството да накараш войник да се бои от своите офицери повече, отколкото от врагът.
Клод Адриан Хелвеций
Не се страхувайте от враговете, които ви нападат. Страхувайте се от приятелите, които ви ласкаят.
Дейл Карнеги
Побеждавам враговете си, превръщайки ги в приятели.
Ейбрахам Линкълн
Не бих убил враговете си, но ще ги накарам да паднат на колене. Аз ще, аз мога, аз трябва.
Мария Калас
Безсилния враг - нашият най-добър приятел, завистливия приятел - най-злия от нашите врагове.
Пьотър Чаадаев
Човек, който се отказва да защити своите права, дадени от неговото правителство, заслужава да бъде само роб, и трябва да бъде наказан, като враг на страната си и приятел на нейните недоброжелатели.
Андрю Джаксън
Най-доброто отмъщение е забравата. Тя ще погребе врага в пепелта на неговото нищожество.
Балтазар Грасиан
Едно от най-отнемащите време неща е да имаш враг.
Е. Б. Уайт
Ако искаш да постигнеш мир, не говори на приятелите си, а на враговете си.
Моше Даян
Врагът от само себе си няма да изчезне.
Мао Дзедунг
Най-големият враг на истината често е не лъжата – преднамерена, коварна и безчестна, а митът – устойчив, увлекателен и ефимерен.
Джон Кенеди
Господа, когато врагът се впусне да греши, не бива да го прекъсваме твърде скоро.
Хорацио Нелсън
Намерил съм повече приятели на американската култура от Държавния департамент. И по-малко врагове, но това не е много трудно.
Артър Милър
Думите, както знаем, са големите врагове на реалността.
Джоузеф Конрад
Далечният враг е винаги за предпочитане пред този пред портите.
Емил Чоран
И от врага подобава да се учиш.
Овидий
Руският човек има един непримирим, опасен враг, без който щеше да бъде исполин. Този враг е мързелът.
Николай Гогол
Привилегията е най-великият враг на правата.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Ако има държава, то по всякакъв начин има господство, следователно и робство; държава без робство, открито или прикрито, е немислима - затова сме врагове на държавата.
Михаил Бакунин
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
Следваща
📖
Поговорки на тема "Враг"