Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Твен
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Глава" - страница 2
Не си губете главите! Животът иска да ви погали по тях.
Станислав Йежи Лец
Понякога покривът над главата не позволява на хората да растат.
Станислав Йежи Лец
Когато падат глави, не свеждай своята.
Станислав Йежи Лец
Надежда и търпение ... две много меки възглавнички, на които ние можем да облегнем главата си в лишения.
Робърт Бъртън
Мястото, от което да започнете да подобрявате света, е вашата собствена душа, глава и ръце.
Робърт М. Пърсиг
Не мога да разбера тези глави, които обикалят американските университети, обяснявайки как пишат стихове: Това е все едно да обикаляте, обяснявайки как спите със съпругата си.
Филип Ларкин
Истинското геройство не е в ръцете, а в сърцето и главата.
Херман Мелвил
Аз презирам лотарията. Има по-малък шанс да станеш милионер, отколкото да бъдеш ударен в главата от падащ астероид.
Брайън Мей
У жената всичко е сърце, дори и главата.
Жан Паул
Старостта е в човешката глава. Аз преживях катастрофа с хеликоптер и операция на гърба. На мен ми поставиха кардиостимулатор. Аз понесох удар и една не умрях. Но аз си казвах на себе си: аз трябва да раста и да науча повече. Това е единствената противоотрова на старостта.
Кърк Дъглас
Философията третира физиката, където се изисква по-внимателно познаване, тъй като проблемите, които попадат в тази глава, са многобройни... Така че читателят на Ктесибий или Архимед и другите автори на трактати от същия клас няма да може да ги оцени, освен ако не е обучаван по тези предмети от философи.
Витрувий
Смешно е да се предполага, че великият глава на нещата, какъвто и да е той, обръща внимание на човешките дела.
Плиний Стари
Следващия път, когато се погледнете в огледалото, просто погледнете начина, по който ушите лежат до главата; погледнете начина, по който расте линията на косата; помислете за всички малки кости в китката си. Това е чудо. И танцът е празник на това чудо.
Марта Греъм
Фуражката деформира главата.
Морис Дрюон
Мнозинството хора са достатъчно възпитани, за да не говорят с пълна уста, но тях не ги смущава да го правят с празна глава.
Орсън Уелс
С готовност бих признал, че жените са по-висши от нас, ако това би могло да извади от главата им мисълта, че са равни на нас.
Саша Гитри
Изхода от нищетата трябва да започне в главата.
Хилари Клинтън
Куршума много променя в главата, дори ако попадне в задника.
Ал Капоне
Имам толкова много неща в главата ми, с други думи, аз се опитвам да съм наясно с всичко, а не да полудея. В живота трябва да бъдем много внимателни. Лесно е да си се полудее.
Елвис Пресли
Защо хората се занимават с йога? Правилно: за да изчистят разума си. Но аз съм против. Ценя безпорядъка в главата ми.
Крис Рок
Разбира се, аз презирам отечеството си от главата до петите, но ми е неприятно, ако чужденец споделя с мен същото чувство.
Александър Пушкин
Най-секси са мислещите хора. Никой не се интересува от тези с празна глава, които говорят само на най-новите теми – няма най-нови теми. Това са само глупости.
Вивиан Уестууд
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща
📖
Поговорки на тема "Глава"