Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Аврелий
Марк Твен
Оскар Уайлд
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Случаен цитат
Цитати на тема "Принцип"
Характерът е способност да се действа съгласно принципите.
Имануел Кант
Аз дойдох от бизнеса. По принцип всичко читаво в България работи за частния сектор, в държавния са само кратуни.
Бойко Борисов
Всички ние се раждаме за любов, това е принципа на съществуването и единствената негова цел.
Бенджамин Дизраели
По принцип е много по-срамно да загубиш добра репутация, отколкото никога да не си я имал.
Плиний Стари
Коректността е онова съвършенство на стила, което идва, когато едно произведение е авторитетно изградено на одобрени принципи. Произтича от рецепта, от употреба или от природата.
Витрувий
По въпросите за стила плавай по течението, по въпросите за принципите стой твърдо, като скала.
Томас Джеферсън
По-лесно е да се бориш за принципите си, отколкото да живееш според тях.
Алфред Адлер
Главния принцип на моята външна политика - добро управление вътре в страната.
Уилям Гладстон
Това са моите принципи и ако не ви харесват... е, имам и други.
Граучо Маркс
По принцип конституционният държавник е човек с общи мнения и необичайни способности.
Уолтър Бейджхот
Аз не вярвам в принципите, но вярвам в заинтересованоста.
Джеймс Ръсел Лоуел
По принцип аз съм за всичко, което ви върши работа през нощта, било то молитва, транквиланти или Джак Данелс.
Франк Синатра
Парадоксален, но дълбоко верен и важен принцип на живота е, че най-вероятният начин за постигане на целта е да се цели не самата цел, а някаква по-амбициозна цел извън нея.
Арнолд Джозеф Тойнби
Прецедента увековечава принципа.
Бенджамин Дизраели
Хората, които управляват в момента, са забравили първия принцип на отворено общество, а именно, че може да грешим и че трябва да има свободна дискусия. Че е възможно да бъдеш против политиките, без да си непатриотичен.
Джордж Сорос
Принципът на братството на човека е нарцистичен... тъй като основанията за тази любов винаги са били предположението, че трябва да осъзнаем, че сме еднакви през целия свят.
Джърмейн Гриър
Когато хората не са съгласни по принцип, те не са съгласни поради дреболии.
Дон Аминадо
Знанието на някои принципи леко замества незнанието на някои факти.
Клод Адриан Хелвеций
Нашите различия са политики; нашите споразумения, принципи.
Уилям Маккинли
И тъй като геометрията е правилната основа на цялата живопис, реших да преподавам нейните начала и принципи на всички млади, желаещи за изкуство.
Албрехт Дюрер
Има повече егоизъм и по-малко принципи сред членовете на Конгреса, отколкото имах представа, преди да стана президент на САЩ.
Джеймс Полк
Принципите на справедливостта са избрани зад завесата на невежеството.
Джон Ролс
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща