Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Аристотел
Конфуций
Сократ
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Случаен цитат
Цитати на тема "Талант"
Краткостта е сестра на таланта.
Антон Чехов
Геният – това е талантът да се изобрети това, на което не може да се обучава или учи.
Имануел Кант
Талантът е продължително търпение.
Гюстав Флобер
Да правиш леко това, което за другите е трудно, - ето това е талант; да правиш това, което за таланта е невъзможно, - ето това е гений.
Анри-Фредерик Амиел
Съгласен съм с идеята, че в средата на хората съществува естествена аристокрация. Основа на нея - добродетел и талант.
Томас Джеферсън
Таланта спечелва отделните мачове, а отборните усилия и умът печелят шампионатите.
Майкъл Джордан
В истината е силата на таланта; грешното направление погубва и най-силния талант.
Николай Чернишевски
У всеки има талант на 25. Трудността се състои в това, да го има и на 50.
Едгар Дега
Отне ми петнайсет години, за да открия, че нямам талант за писане, но не можах да се откажа от него, защото вече бях твърде известен.
Робърт Бънчли
Художникът е нищо без талант, а талантът е нищо без труд.
Емил Зола
Въображението не е някакъв талант, а здраве за всички.
Ралф Уолдо Емерсън
Хората, които не са в състояние да се мотивират сами, трябва да се задоволяват с посредствеността, без значение колко впечатляващи са техните таланти .
Андрю Карнеги
Да разбереш живота и да го заобичаш в друго същество - в това е задачата на човек и в това е неговия талант: и всеки може да се посвети пълно само на един човек.
Анри Барбюс
Нещастието се определя най-добре като разликата между нашите таланти и нашите очаквания.
Едуард де Боно
Талантът на великите души е да откриват великото в другите хора.
Николай Карамзин
Талантът да бъдеш щастлив е да оценяваш и харесваш това, което имаш, а не това, което нямаш.
Уди Алън
Някои хора притежават талант, други са обладани от него. Когато това се случи, талантът се превръща в проклятие.
Род Сърлинг
Казват ни, че талантът създава свои възможности. Но понякога изглежда, че интензивното желание създава не само собствените си възможности, но и собствените си таланти.
Ерик Хофер
Надявам се, когато един ден, в края на живота си, застана пред Господа, да не ми е останал вече никакъв неупотребен талант и да мога да кажа: "Използвах всичко, което Ти ми даде."
Ерма Бомбек
Талантът само в най-върховните минути успява да сътвори от точките линия, която геният прокарва с един замах на перото.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Късметът е прекрасен и трябва да имате щастие, за да имате тази възможност. Но след това трябва да имате талант и да можете да го използвате.
Франк Синатра
Бях такова дете, което имаше някои таланти и способности, но това така и не се прояви в училище.
Франсис Форд Копола
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща