Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Сократ
Аристотел
Конфуций
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ценност"
Докато децата са малки, е много тежко, но това време минава бързо. И за съжаление, когато то отмине, вие разбирате, че времето е отлетяло много бързо. Вие ще съжалявате за пропуснатите часове, които не сте прекарали със своите деца. Това е голяма ценност.
Олга Ганаба
Най-малко се страхуват от фаталния край хората, чийто живот има най-голяма ценност.
Имануел Кант
Днес ние се боим от такива прости думи, като добродетел, милосърдие и доброта. Ние не вярваме в старите добри думи, понеже ние вече не вярваме в старите добри ценности. Именно затова светът е болен.
Лин Ютан
За да има моята постъпка морална ценност, тя трябва да е свързана с моето убеждение. Аморално е да се прави нещо от страх пред наказание или за придобиване от другите на добро мнение за себе си.
Георг Хегел
Всички медии съществуват, за да инвестират живота си с изкуствени възприятия и произволни ценности.
Маршал Маклуън
Можеш да съдиш за ценностите на една нация по нейната реклама.
Норман Дъглас
Цивилизованият човек е този, който на сериозен въпрос дава сериозен отговор. Цивилизацията сама по себе си е някакъв трезв баланс на ценности.
Езра Паунд
Ценностите са абстрактни, но цените конкретни.
Габриел Лауб
Не намирам нищо привлекателно и поучително в бедността. Тя не ме научи на нищо и само изкриви представата ми за ценностите на живота.
Чарли Чаплин
Ако човек почне да се интересува от смисъла на живота или неговата ценност, това означава, че той е болен.
Зигмунд Фройд
В момента, в който се откажете от принципите си и ценностите си, вие сте мъртви, културата ви е мъртва, вашата цивилизация е мъртва.
Ориана Фалачи
Интелектуалец - това е човек, който вярва, че идеите са по-важни, от ценностите; разбира се, неговите идеи и чуждите ценности.
Джералд Бренън
Ценността на комбинацията значително нараства поради това, че представлява логически завършек на предшестващата позиционна игра.
Александър Алехин
Важно е тези, които се занимават с тероризъм, да осъзнаят, че нашата решимост да защитаваме нашите ценности и нашия начин на живот е по-голяма от тяхната решимост да причиняват смърт и унищожение на невинни хора в желанието си да наложат екстремизъм в света.
Тони Блеър
Философът... подлага опита на своята критична преценка и това съдържа ценностна преценка, а именно, че свободата от труда е за предпочитане пред труда и интелигентният живот е за предпочитане пред глупавия живот. Така се случи, че философията се роди с тези ценности. Научната мисъл трябваше да разруши този съюз на ценностна преценка и анализ, тъй като ставаше все по-ясно, че философските ценности не ръководят организацията на обществото.
Херберт Маркузе
Какви морални ценности може да има в свят, в който започват да пушат на 12, а четенето на книги почти никога?
Хийт Леджър
Нравственост - основа на всички човешки ценности.
Алберт Айнщайн
Каква е силата на истината - вие се опитвате да я опровергаете, но самите ваши нападки я въздигат и й придават по-голяма ценност.
Галилео Галилей
Голяма трагедия е, че науката, този прекрасен процес за установяване на истината, отстъпи духовното издигане на нейните централни откровения: необятността на Вселената, необятността на времето, свързаността на целия живот и ценността на живота върху нашите малка планета.
Ан Друян
Аз съм египетски мюсюлманин, образовал се в Кайро и Ню Йорк и сега живея във Виена. Съпругата ми и аз прекарахме половината от живота си на север, половината на юг. И изпитахме от първа ръка уникалната природа на човешкото семейство и общите ценности, които всички споделяме.
Мохамед ел Барадей
За нашата наивност за културата е свидетелство, че смятаме, че можем да я променим, като просто декларираме нови ценности. Такива декларации обикновено произвеждат само цинизъм.
Питър Сендж
Единствените важни елементи във всяко общество са артистичността и престъпността, защото те единствени са тези, които поставят под въпрос ценностите на обществото, могат да го принудят да се промени.
Самюъл Дилейни
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща