Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Аврелий
Марк Твен
Оскар Уайлд
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Образ"
Мисля, че компютърните вируси могат да се считат за нова форма на живот. И това, може би, е това което говори за природата на човек, и това е единствената форма на живот, която ни се е отдало да създадем, - чисто разрушителна. Ние ме сътворили живот по свой собствен образ и подобие.
Стивън Хокинг
Пънкът никога няма да умре в мен. Това е моят живот. Аз никога не мога просто да се откажа от този образ на живот. Това въплъщение на мен.
Били Джо Армстронг
Новата електронна взаимозависимост пресъздава света в образа на едно глобално село.
Маршал Маклуън
Истинският огледален образ на нашите мисли е нашият живот.
Мишел дьо Монтен
Умът обича неизвестността, той обича образите, смисъла на които е неизвестен, тъй като и смисъла на самият ум е неизвестен.
Рене Магрит
Поведението е огледалото, в което всеки показва своя образ.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Да обичаш означава да оставиш онези, които обичаш, да бъдат изцяло себе си, а не да ги моделираш по свой образ и подобие. В противен случай обичта ни е насочена единствено към отражението на самите себе си, което виждаме в тях.
Томас Мъртън
Живял съм във вихрушка от образи, но ще си отида в застинала рамка.
Антъни Куин
Героизъм - това е вид смърт, а не образ на живот.
Габриел Лауб
Поетът не се страхува от смъртта не защото вярва във фантазията на героите, а защото смъртта постоянно посещава мислите му и по този начин е образ на ведър диалог.
Салваторе Куазимодо
Първоначално ужасяващите образи от 11 септември предизвикаха огромна вълна на солидарност.
Улрих Бек
Думите за мен бяха магия. Бихте могли да кажете дума и тя би могла да събуди всякакви образи или чувства или мразовито усещане или каквото и да било. Беше ми невероятно, че думите имат тази сила.
Ейми Тан
Да ужасяваш децата с образа на ада, да смяташ жените за по-долно творение - това добро ли е за света?
Кристофър Хитчънс
Всичко, в което можеш да повярваш е образ на истината.
Уилям Блейк
[Изкуството] може да говори на собствен език само докато са живи образите, които отказват и опровергават установения ред.
Херберт Маркузе
Природата олицетворява съвършенството, за да покаже, че това е образ на Бог. Но тя има недостатъци, за да покаже, че тя е само Негов образ.
Блез Паскал
Ако не се бях осмелил да стана стенд-ъп комик, то щях да седя вкъщи днес и да работя над Леонардо Ди Капровия образ.
Джим Кери
Логическият образ на фактите е мисъл.
Лудвиг Витгенщайн
Гледането на телевизия в онези дни не беше същото, както е и днес. След години на слушане на радио, ние открихме, че черно-белите образи са хипнотизиращи.
Анет Фуничело
При написването на комедии трябва да бъдете уверени само в това, че има само един тип отношения на света, и всички ги владеем, че всички мъже се водят от такъв образ, и точно така правят всички жени.
Стивън Мофат
Наистина не можете да кажете какво е красиво за дадено място, но образът на мястото ще остане ярко с вас.
Тадао Андо
Истинската природа на боговете е тази на магическите образи, оформени извън астралната равнина от мисълта на човечеството и повлияни от ума.
Дайън Форчън
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща