Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Миг" - страница 3
Не трябва да си позволявате да се задържате нито за миг върху всякакъв вид негативна мисъл.
Емет Фокс
След като имате деца, това е любов без граници. Ще умреш за тях на мига, без съмнение. Как можеш да подобриш това?
Карол Вордерман
При разглеждането на тези въпроси неизбежно възниква дилема - макар и само за миг - че по-кратък път към ислямския ред би бил чрез поемане на властта ... Това е просто изкушение. Историята не свързва нито една истинска революция, дошла от властта. Всичко започва с образование и по същество означава морално призоваване.
Алия Изетбегович
За миг не сме провалени тестове и скъсани презервативи и измама на есета; ние сме пастели и кутии за обяд и се люлеем толкова високо, че маратонките ни пробиват дупки в облаците.
Лори Халсе Андерсен
Но душата няма култура. Душата няма национална принадлежност. Душата няма цвят, акцент и начин на живот. Душата е вечна. Тя е една. И когато сърцето изживява своите мигове на истина и на скръб, душата не може да бъде усмирена.
Грегъри Дейвид Робъртс
Когато врагът потрива ръце, е дошъл твоят миг! Нали твоите са свободни. (837)
Станислав Йежи Лец
Имах приятел, който работеше в болница. Той ми разказваше, че в последните си мигове хората не говорят за своя успех, за наградите си, за книгите, които са написали, или за това какво са постигнали. Говорят само за любовта си и за съжаленията, които носят в душите си. Мисля, че това казва всичко.
Брад Пит
Животът е само един миг между две вечности.
Платон
Живота - вечност, смъртта - просто един миг.
Михаил Лермонтов
Завистта е опасна. Тя ви разрушава и може да убие всяко приятелство и кариера в един миг.
Брус Уилис
Готов съм да умра. Ако човек разбере, че той може да умре било днес, било утре, той започва да цени всеки миг. И се грижи за всеки миг от своят живота, така че, ако умре утре, няма да го е срам за последните му дела.
Джет Ли
Искам да обичам, и обичам. И не е важно, колко дълго ще продължи това - столетие или миг.
Джим Кери
В този бизнес известноста трае в течение на няколко секунди. Вие можете да станете известни за миг, но хората ще продължават да губят интерес към лицата, понеже нови идват всяка секунда. Днес аз съм известна. Утре няма да бъда. Това е нормално. Аз разбирам, че всичко ще свърши така, както е и започнало - за миг. Но аз ще отида по-далече. Ако Вие сте актьор и тъгувате по този повод, то вие сте избрали грешна професия.
Кийра Найтли
Ако жената изживява най-силно любовта в споделянето с приятелка, то мъжът я изживява най-дълбоко в мълчанието. Каква тайна, гъста наслада се крие в това безмълвие, всеки мъж сам си знае. Може би това е ревнивото чувство на собственик, който не допуща да сподели любимата с друг? Може би това е израз на закрила и нежност към жената? Може би това е стеснението, което в любовния миг е било изтласкано от страстта, за да нахлуе след това с по-голяма сила? А може би това е мъжкият инстинкт да спечели жената завинаги: защото само мълчаливият, дискретен мъж е истински мъж в очите на една жена.
Блага Димитрова
Мъжът е погълнат от мига, а жената търси продължението. Но при сближаването на двамата може би се получава истинското време, пълното: мъжът ме кара да усетя мига, а аз го заставям да се влее в продължението на мига. Само двама, мъж и жена, които се обичат, могат да почувствуват времето в неговата мигновеност и продължителност.
Блага Димитрова
Ако един живот може да бъде съсипан в един-единствен момент, момент на предателство, или насилие, или лош късмет, тогава защо животът не може също да бъде спасен, да си струва да бъде жив, да бъде създаден само от няколко чисти мига на съвършенство?
Маркъс Седжуик
Сега, след смъртта на Хийт, аз внезапно разбрах, какво е печал - това е като планинска река. Тя постоянно се изменя, всеки миг се явява пред теб в нов вид.
Мишел Уилямс
Човечеството се нуждае от мечти, за да може да преживее нещастията на ежедневното съществуване, дори и само за миг.
Оскар Нимайер
Не обичам да знам точно какво ще правя в една сцена, защото най-интересните моменти пред публика са мигове на истинска спонтанност.
Тимъти Шаламет
Животът е миг. Не можеш да го преживееш първо на чернова, а след това да го препишеш на белова.
Антон Чехов
Снегът беше твърде лек, за да остане, земята беше твърде топла, за да го задържи. И странният пролетен сняг падна само в онзи златен миг на зазоряване, обръщането на страницата между нощта и деня.
Шанън Хейл
Преминаването на времето не е стабилно нещо. Хората се опитват да го измерват, но изглежда, че някои дни са натъпкани години, а други преминават за миг на око. Някои дни имат значение, а други не.
Блу Балиет
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
Следваща