Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Огледало"
Често повтаряме, че за човек се съди по делата му, но понякога забравяме, че думите също са постъпка. Речта на човек е огледало на самия него. Всичко фалшиво и измамно, пошло и вулгарно, независимо как се опитваме да го скрием от другите, всяка празнота, безчувственост или грубост се проявяват в речта със същата сила и очевидност, с които се проявяват искреността и благородството, дълбочината и тънкостта на мислите и чувствата.
Лев Толстой
Има два начина да разпространяваш светлина: да бъдеш свещ, или да си отразяващото я огледало.
Едит Уортън
Кой вижда правилно човешкото лице: фотографът, огледалото или художникът?
Пабло Пикасо
Маниерите на човека – това е огледалото, в което се отразява неговият портрет.
Йохан Волфганг фон Гьоте
В света на бизнеса огледалото за обратно виждане винаги е по-ясно от предното стъкло.
Уорън Бъфет
Най-доброто огледало е стар приятел.
Джордж Хърбърт
Сатирата е вид огледало, където наблюдателите виждат всяко лице, освен тяхното собствено.
Джонатан Суифт
Движи се, като вода. Замръзвай, като огледало. Отговаряй, като ехо.
Брус Лий
Цялата цел на образованието е да превърне огледалата в прозорци.
Сидни Харис
Разглеждайки себе си в огледалото - не най-добрия начин на изучаваш живота.
Лорън Бекол
Светът е огледало и представя пред всеки човек отражението на собственото му лице.
Уилям Мейкпийс Такъри
Не е тайна, че луната няма собствена светлина, а е като че ли огледало, което получава яркост от влиянието на слънцето.
Витрувий
Истинската любов ти дава сили да понесете всичко - даже и ежедневното отражение на себе си в огледалото.
Дженифър Анистън
Следващия път, когато се погледнете в огледалото, просто погледнете начина, по който ушите лежат до главата; погледнете начина, по който расте линията на косата; помислете за всички малки кости в китката си. Това е чудо. И танцът е празник на това чудо.
Марта Греъм
Гледаме на настоящето през огледало за обратно виждане. Ние вървим назад в бъдещето.
Маршал Маклуън
Обкръжаващият свят е огледало на нашите мисли.
Ричард Бах
Въобще не считам че киното може да научи някого на нещо. По-скоро то работи като огледало, в което ние можем да видим себе си и своите постъпки и да направим изводи. И огледалото за всекиго е неговото.
Ричард Гиър
Огледалата и съвкупленията са отвратителни, понеже те умножават количеството хора.
Хорхе Луис Борхес
Ние гледаме в огледалата, но виждаме само ефектите на нашето време върху нас - не нашите ефекти върху другите.
Пърл Бейли
Винаги се чувстваме по-млади, отколкото сме. Нося в себе си по-ранните си лица, тъй като дърво съдържа пръстените си. Сумата от тях съм аз. Огледалото вижда само последното ми лице, докато аз познавам всичките си предишни.
Тумас Транстрьомер
Много е трудно да изпитваш презрение към другите, когато видиш себе си в огледалото.
Харолд Пинтър
Животът е за всеки човек самотна клетка, чиито стени са огледала.
Юджийн О'Нийл
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща