Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Твен
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Произведение" - страница 2
Всяко велико произведение на изкуството, бих заявил помпозно, е празник, акт на неподчинение срещу предателствата, ужасите и изневерите на живота.
Азар Нафизи
Всяко произведение на изкуството е дете на своето време, често то е и майка на нашите чувства.
Василий Кандински
В науката четете за предпочитание е на най-новите произведения; в литературата най-старото. Класическата литература винаги е модерна.
Едуард Булвер-Литън
Основно правило на закона е, че най-благородните човешки произведения – знания, установени истини, концепции и идеи – стават, след доброволно общуване с други, свободни за всеобщо иползване, тъй както въздуха.
Луис Брандайс
Колко често на бездарните хора им се позволява да говорят за произведенията на одарените: "Ако можех да го направя, бих го направил дори по-добре".
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Истински вечните произведения на изкуството остават... достъпни и доставят наслада във всички времена и народи.
Георг Хегел
Архитектурата е наука, произтичаща от много други науки и украсена с много и разнообразни знания; с помощта на които се формира преценка за тези произведения, които са резултат от други изкуства.
Витрувий
Подреждането включва поставянето на нещата на правилните им места и елегантността на ефекта, която се дължи на корекции, подходящи за характера на произведението. Неговите форми на изразяване са следните: план на земята, кота и перспектива. ...И трите идват от рефлексия и изобретение.
Витрувий
Редът дава необходимата мярка на членовете на произведението, разглеждани поотделно, и симетрично съгласие с пропорциите на цялото. Това е корекция според количеството. Под това имам предвид избора на модули от членовете на самата работа и, като се започне от тези отделни части на членовете, конструирането на цялата работа, за да съответства.
Витрувий
Никой никога не е виждал естествено произведение на изкуството.
Пабло Пикасо
Твореца на художественото произведение на бъдещето е не кой да е, а художник на настоящото време.
Рихард Вагнер
Не мисля, че някой филм, книга или произведение на изкуството биха разрешили патоса в Близкия Изток днес. Но определено си заслужава опита.
Стивън Спилбърг
Здравия човек е най-драгоценното произведение на природата.
Томас Карлайл
Книга - това не е само литературно произведение, но също съвест, разум и изкуство.
Винсент ван Гог
Произведение на живописта, което не следва природните канони, става гротескно.
Джон Драйдън
Но аз мразя произведения, които са чиста измислица, даже най-фантастичният сюжет трябва да бъде фактически оправдан, само лъжецът се ръководи от гола измислица.
Джордж Байрон
Всеки автор по някакъв начин изобразява себе си в своите произведения, дори и да е против волята му.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Гузната съвест има нужда да се изповяда. Всяко произведение на изкуството е изповед.
Албер Камю
Вярвам, че четенето и писането са най-полезните форми на медитация, открити някога. Като четем произведенията на най-интересните умове в историята, ние медитираме с нашия ум и с техния. За мен това е чудо.
Кърт Вонегът
Ето защо аз, о, Цезаре, не публикувам това произведение, а просто поставям името си пред трактат, който по право принадлежи на други, нито мисля да придобия репутация, като намирам грешки в произведенията на някого.
Витрувий
Разликата между добрите произведения и посредствените е въпрос на милиметри.
Анри Картие-Бресон
Може да се познае животът от книги и произведения на изкуството в още по-голяма степен, отколкото от самият живот.
Теодор Драйзер
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща