Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Аврелий
Марк Твен
Оскар Уайлд
Аристотел
Конфуций
Сократ
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Продължение"
Няма значение дали ще наблюдавате човешкия живот в продължение на четиридесет или десет хиляди години. Какво ново ще видите?
Марк Аврелий
Сълзите на жените са продължение на разговора с други средства.
Марчело Мастрояни
Войната е само продължение на политиката с други средства.
Карл фон Клаузевиц
Недостатъците на човека се явяват като продължение на неговите достойнства. Но ако достойнствата продължават повече, отколкото трябва, и се проявяват не тогава, когато трябва, и не там, където трябва, то те се считат за недостатъци.
Владимир Ленин
В мителшпила, Капабланка играе най-силно от всички, но той твърде често е склонен да разчита на интуицията си и заради това изучава позицията повърхностно и избира не най-доброто продължение.
Александър Алехин
В шахмата няма нищо по-трудно, от това да избереш от две примерно равни по сила продължения, които често и биват единствено верните.
Зигберт Тараш
Социалната мрежа не е алтернатива на приятелство, а неговото продължение.
Марк Зукърбърг
Никой не ме познаваше, докато не срещнах съпругата си Лулу. Нейната майка постоянно питаше: "Кой от двамата е Морис?" В продължение на шест месеца тя смяташе, че Лулу се среща с Бари.
Морис Гиб
Етичните дебати са като камъни в поток. Водата тече около тях. Не сте виждали нито една биологична технология, задържана в продължение на една седмица от нито един от тези дебати.
Рей Кързуайл
Китайците казват, че е по-добре да не ядете нищо в продължение на три дни, отколкото да пиете чай за един ден.
Халед Хосейни
Не всяко продължение е развитие.
Балтазар Грасиан
Моята китара не е нещо. Тя е мое продължение. Тя е това което съм.
Джоун Джет
Всяка дипломация е продължение на войната с други средства.
Чжоу Енлай
За мене най-важното нещо е усещането за продължение. Знаете колко хубаво нещо е да пътувате.
Едуард Хопър
Рождението не е началото; смъртта не е края. Съществува безгранично битие; съществува продължение без начало. Битие извън пространството. Неприривност без начало във времето.
Джуандзъ
Тя си помисли колко ценно е да може да познава друг човек в продължение на много години. В него имаше несравнимо богатство.
Алис Уокър
Има хора, които стават по-умни, ако не кажат нито дума на никого в продължение на осем последователни дни.
Карл Краус
Не мога да мина под земята в продължение на година, десет години, през целия си живот, в очакване на свободата да ми бъде предоставена. Свободата е нещо, което трябва да вземете за себе си.
Кори Доктороу
Дрехата - това е твоето продължение.
Максим Аверин
Родителите ми постоянно се карат. Но в същото време те постоянно празнуваха всички годишнини от сватбата си. Изглежда, че те просто празнуваха това, което са живели заедно в продължение на толкова много години, без да се убиват.
Марина Абрамович
Музиката беше около мен в продължение на дълго време и ще остане и след Рей Чарлз. Просто исках да оставя своята следа, да оставя нещо добро в музиката след мен. Това е голям рекорд, черешката на тортата, но музиката е основното меню.
Рей Чарлс
Прочетох "Островът на съкровищата" за първи път в университета. И тогава започнах да забелязвам колко неразрешени са някои неща. По-късно разбрах, че Стивънсън се интересува от продължения и се чудех дали щеше да се върне към него, ако беше живял по-дълго.
Андрю Моушън
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща