Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Твен
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Логика" - страница 3
Вероятно имам отличителната черта да съм кинозвезда, която по всички закони на логиката би трябвало да не е правила никое от нещата преди това. Липсваше ми опит на всеки един етап от кариерата ми.
Одри Хепбърн
Не виждам логика да се отхвърлят данните само защото изглеждат невероятни.
Фред Хойл
Логиката не важи за реалния свят.
Марвин Мински
Логиката може да даде огромни ползи само при едно условие: да се прибягва до него навреме и да се изчерпи във времето.
Умберто Еко
Може да се окаже, че всичко, което ни казват научните компании по живот, ще се окаже правилно и тук няма никакъв проблем. Това опровергава логиката.
Джеръми Рифкин
Логиката никога няма да промени емоцията или възприятието.
Едуард де Боно
Повече са логически разсъждаващите хора, отколкото красноречивите. Красноречието е изкуство, украсяващо логиката.
Дени Дидро
Шахматът е за всекиго своето. За един е изкуство, за тези, които ценят систематизацията, логиката, точен коригираш анализа, - навярно, наука, а за трети - преди всичко борба, хазарт, риск.
Михаил Тал
Винаги съм изненадан от липсата на вяра сред благочестивите хора и логиката сред рационалните хора.
Морис Метерлинк
Не признавай нищо - това беше първото му правило. Апел към логиката - второ правило. Отложете неизбежното - трето правило.
Синда Уилямс Чайма
Който не разбира логиката, обичайно не разбира и това, че той не я разбира.
Тадеуш Котарбински
Когато отхвърлите настрана всички съмнения, когато искрено вярвате в чудо и сърцето ви ще прелива от любов - целият свят ще се обърне с главата надолу, небесата ще се срутят и цялата логика ще се разкъса по шевовете - само ако мечтата ви би сбъдвам... С Божията помощ и любов!
Виталий Гиберт
Няма начин да използваме нехристиянски език и логика, за да стигнем до християнските изказвания, заключения и поведение.
Грег Бансен
Да знаеш как да избереш път със сърце означава да се научиш как да следваш интуитивното чувство. Логиката може да ви каже повърхностно докъде може да доведе път, но не може да прецени дали сърцето ви ще бъде в него.
Джийн Шинода Болън
Ако влизате в спор, погрижете се за вашия нрав. Вашата логика, ако имате такава, ще се погрижи сама за себе си.
Джоузеф Фарел
Човечеството се е отдалечило от сърцето на света към логиката на ума и тяхната вяра е в химия, физика и математика. Науката им е доказала, че цялата тази древна вяра в церемонията е просто невежество.
Друнвало Мелхизедек
Логиката е, че когато предоставяте училища или някакви социални услуги на хората, те нямат избор. Те трябва да вземат това, което им давате, защото те нямат пари да плащат сами за училищата; затова на първо място осигурявате училища.
Естер Дюфло
Капитализмът неизбежно и по силата на самата логика на своята цивилизация създава, възпитава и субсидира личен интерес в социалните вълнения.
Йозеф Алоиз Шумпетер
Машините, които имитират хората имат тендецията да се намесват във всеки аспект от човешкия живот и с това да принудят хората да се държат като машини. Новите електронни устройства наистина имат силата да принуждават хората да "комуникират" с тях и помежду си с термините на машините. Това, което структурно не се побира в логиката на машините се филтрира ефикасно от културата, доминирана от тяхната употреба.
Иван Илич
Ти, както ми се струва, никога не си препрочиташ писмата, и това си има своята логика: че защо да ги препрочиташ, щом ответното писмо така и така не съдържа отговор.
Хайнрих Маркс
Логиката, риториката и граматиката са всъщност истински практически ръководства, а не чисто умозрителни дисциплини, доколкото гореуказаните три области от знанието наистина управляват разума в неговата дейност.
Уилям Окам
Животът може да си позволи разкоша да мине без логика, литературата – никога.
Жул Ренар
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
Следваща