Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Твен
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Злато" - страница 3
Пътят не трябва да бъде павиран в злато, за да се намерят съкровища в края му.
Алън Бренерт
В действителност няма такова нещо като инфлация на цените, сравнително със златото. Има такова нещо като амортизирана валута на хартия.
Лизандър Спунър
Практически и търговски погледнато, доларът не е непременно специфично нещо, направено от сребро, злато или какъвто и да е друг единичен метал или вещество. Това е само такъв квант пазарна стойност, какъвто съществува в дадено парче сребро или злато.
Лизандър Спунър
Аз съм видяла много мъже, превърнали своето злато в дим, но вие сте първият, който е превърнал дима в злато.
Елизабет I
Златото се изпробва с огън, жената - със злато, а мъжа с жената.
Сенека
Съветът е по-скъп и от злато.
Плавт
Също както слънцето, което разтопява восъка, но втвърдява глината, златото отваря великите сърца, но свива нищожните.
Антоан дьо Риварол
Проклета жажда за злато.
Вергилий
По-добре мое украшение да е добрият характер, отколкото планина от злато.
Плавт
Един разговор разкрива неговата първичност и вниманието ражда приятели. Затова разговорът е сребърен, а мълчанието - злато.
Михаил Пришвин
В човешките мисли е скрито много повече злато, отколкото в недрата на земята.
Наполеон Хил
Страхът, предразсъдъците, злобата и любовта към одобрението подкупват хиляда човеци, където златото подкупва един.
Робърт Ингерсол
... в човешките дела най-силно от всичко звучи звънкият глас на златото...
Святослав Логинов
Златото е удивително нещо! Който го притежава, той е господар на всичко, което иска. Златото може дори да проправи пътя за душите в небето.
Христофор Колумб
Мъжът от запад ще се бие за три неща: вода, жени и злато и обикновено в този ред.
Бари Голдуотър
По-добре никога да не говориш излишно. Това е вечната истина. Словото е сребро, а мълчанието злато.
Борис Пастернак
Златото е реликва от време, когато правителствата са били по-малко надеждни по тези въпроси (понижаване на валутата), отколкото сега.
Джон Мейнард Кейнс
Нарекох златото най-добрият балон, което означава, че може да се покачи по-високо. Но със сигурност не е безопасно и няма да продължи вечно.
Джордж Сорос
Смятат ме за луд, защото няма да продавам дните си за злато; и ги смятам за луди, защото смятат, че дните ми имат цена.
Джубран Халил Джубран
Нашето поражение винаги се подразбираше в победата на другите; нашето богатство винаги е генерирало нашата бедност, като е подхранвало просперитета на другите - империите и техните местни надзорници. В колониалната и неоколониалната алхимия златото се превръща в скрап, а храната в отрова.
Едуардо Галеано
Не златен век, а век на златото.
Жул Ренар
Любителят на книгите е миньор, който търси злато.
Катлийн Норис
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
Следваща
📖
Поговорки на тема "Злато"