Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Аристотел
Конфуций
Сократ
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Хартия"
Ако ти дадат разчертана хартия – пиши накриво.
Хуан Рамон Хименес
Художникът е склад от емоции, които идват отвсякъде: от небето, от земята, от шумоленето на хартия, от мимолетни форми, от мрежата.
Пабло Пикасо
Мисля, че се справих доста добре, имайки предвид, че започнах с нищо освен купчина бяла хартия.
Стив Мартин
Когато продадете на човек книга, не му продавате 12 унции хартия и мастило и лепило - продавате му изцяло нов живот.
Кристофър Морли
Това, от което наистина се нуждае светът, е повече любов и по-малко работа с хартия.
Пърл Бейли
Конституциите трябва да се написани на сърцата, не на хартия.
Маргарет Тачър
Не си струва хартията, върху която е написана, освен ако не е подкрепена от вида сила, която ще накара другата страна да смята наказанията за твърде тежки, за да наруши споразумението.
Ицхак Рабин
Когато започвам, първата ми идея за сграда е с материала. Вярвам, че архитектурата е свързана с това. Не става въпрос за хартия, не за форми. Става въпрос за пространство и материал.
Петер Зумтор
Пред хартията художникът се самосъздава.
Стефан Маларме
За да не банкрутира държавата, трябва да се реши проблемът с държавния апарат. Неудържимо раздути щатове, чудовищна бюрократизация на всяка една дейност – планини от хартии и стотици хиляди писари; заемане на големи здания и помещения; автомобила епидемия; милиони излишества. Това е легално подхранване и подяждане на държавното имущество от тези скакалци. В допълнение към това нечувано, безсрамно рушветчийство, разхищение, безхаберие, крещяща безстопанственост, характеризираща нашата така наречена "самоиздръжка", престъпления източващо държавното имущество в частни джобове.
Феликс Дзержински
Когато продавате на човека книга, вие не му продавата 300 грама хартия, мастило и лепило - вие му продавате съвършено нов живот. Любов, и дружба, и хумор, и кораби в морето през нощта - небето и земята в една книга, истинска книга.
Кристофър Морли
Кошчето за хартия е най-добрият приятел на писателя.
Исаак Башевис Сингер
Мечтите винаги изглеждат жалки на хартия.
Мел Гибсън
За да съм романист, всичко, от което се нуждая, е писалка и лист хартия.
Куентин Тарантино
Всяка велика религия започва в светлина. Но само сърцата носят светлината. Хартията не може.
Ричард Бах
Но силата на науката се крие в отворените публикации, които с възхода на Интернет вече не са ограничени от цената на хартията.
Майкъл Шърмър
Как можех аз, който обичах живота толкова интензивно, да се оставя да се заплета толкова дълго в онова мръсно покритие от книги и хартия, почерняло с мастило!
Никос Казандзакис
Моите бизнес разбирания... това е инстинкт. Всичко, което правя, е просто моята интуиция и всеки път, когато се противопоставям на интуицията си, това е грешка. Въпреки че мога да седна и да анализирам и интелектуализирам нещо на хартия, ако се противопоставя на усещането си, това е грешно.
Тамара Мелън
Не съм от онези писатели, за които научих, че стават сутрин, слагат лист хартия в пишещата им машина и започнат да пишат. Това никога не съм разбирал.
Уоле Шоинка
Бог създаде хартия с цел да се чертае архитектура върху нея. Всичко останало е поне за мен е злоупотреба с хартия.
Алвар Аалто
Той искаше хартия и нещо, с което да пише, някакъв начин да поддържа мисъл, да я постави в света.
Дон ДеЛило
Всяка медия има своите предимства и слаби страни и има много неща, които мога да запиша на хартия, които може да не мога да вкарам във филм или в сценично представление. Във всяка форма човек може да комуникира мощно по различни начини.
Лорънс Райт
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща