Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Аристотел
Конфуций
Сократ
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Случаен цитат
Цитати на тема "Амбиция" - страница 3
Любовта е мила лудост, амбицията - сериозна глупост.
Никола дьо Шамфор
Амбицията ми е да бъда щастлива.
Пенелопе Крус
Ако куража и амбиция, не са регламентирани с благосклонност, те могат да направят човек само един тиранин или крадец.
Дейвид Хюм
Ако тръгнем твърде далеч по пътя на избора на генетичните черти на децата, тревогата ми е, че родителството ще бъде по-малко вид школа за смирение, отколкото трябва да бъде, и ние ще бъдем твърде свикнали да разглеждаме децата като инструменти на нашата амбиция и на нашите желания.
Майкъл Сандел
Мисля, че част от това да бъдеш родител, да обичаш нечие дете, е да го приемаш, тъй като те идват - а не да ги разглеждаме като инструменти на нашата амбиция или като създания, които да бъдат формовани, сякаш самите те са стоки.
Майкъл Сандел
Да бъдеш катализатор е амбицията, която е най-подходяща за тези, които виждат света като постоянно променящ се и които, без да мислят, че го контролират, желаят да влияят на неговата посока.
Тиодор Зелдин
Семействата са се превърнали в модели за обществен живот, изграждайки приятелства между хора с различни темпераменти, амбиции и възраст, дори ако те често са неуспешни. Хората сега искат преди всичко да оценят своята уникалност.
Тиодор Зелдин
Нищо не може да бъде по-разрушително за амбицията и страстта към завладяването, отколкото истинската система на астрономията. Какво лошо нещо е дори цялото земно кълбо в сравнение с безкрайната степен на природата!
Бернар дьо Фонтенел
Промените в климата представляват екзистенциална заплаха за планетата, която е не по-малко ужасна от тази, която представляват ядрените амбиции на Северна Корея.
Джоузеф Стиглиц
Младостта не се отказва лесно от своите амбиции.
Морис Дрюон
Приятелството ни беше като писането ни в някои отношения. Това беше единственото нещо, което беше интересно за иначе скучния ни живот. По-добре ни беше, когато бяхме заедно. Заедно бяхме малко общество на амбиция и високи идеали. Бяхме нежни, търпеливи и любезни. Ние изобщо не бяхме като света.
Ан Патчет
Умът ми лети като пеперуда. Има толкова много неща за правене. Можете да се скитате в пространството или във времето, да се отправите към Огнена земя или към двора на крал Мидас. Можете да посетите жената, която обичате, да се плъзнете до нея и да погалите все още спящото й лице. Можете да строите замъци в Испания, да откраднете Златното руно, да откриете Атлантида, да осъществите детските си мечти и възрастни амбиции.
Майкъл С. Газанига
Какво е амбиция? Това е фокусът и продължителните усилия за постигане на цел. В крайна сметка става въпрос за създаване. Вашата цел може да бъде печелене на пари или производство на стоки или услуги - или идеи и съдържание. Обикновено е необходим екип, освен ако не изберете самотна кариера. Помага да харесваш хората и да искаш да ги видиш как успяват или поне да не им навредиш. Ще ви трябват много амбиции след колежа, защото повечето от това, което ще правите, е да правите нещо от нищо, тази скъпоценна алхимия на човешкото състояние.
Марго Берген
Що се отнася до мен, амбицията е най-опасното занимание в света. Никога не съм бил амбициозен или ако имам, това е било само по подразбиране.
Марко Пиер Уайт
Студентите дебнеха в края на живота на своите учители в продължение на години и носеха бюлетини от собствения си живот, които с течение на времето започнаха да включват любовници, амбиции, възходяща траектория.
Мег Уолицър
По думите на покойния Франсис Крик... Вие, вашите радости и скърби, вашите спомени и вашите амбиции, вашето чувство за лична идентичност и свободна воля, всъщност не сте нищо повече от поведението на огромен сбор от нервни клетки и свързаните с тях молекули.
Мери Роуч
Ако имах амбиция, би било да превърна живота си в поема.
Натали Барни
Първият ми истински опит на амбиция беше като партиен лидер. Амбицията ми беше лейбъристите да спечелят, в който случай щях да бъда министър-председател.
Нийл Кинък
Един от нас беше обичал другия по-съвършено, наблюдаваше другия по-внимателно и единият слушаше, а другият не, и единият от нас държеше амбицията на една идея много по-дълго, отколкото беше разумно, докато другият, минавайки една нощ покрай кофа за боклук, небрежно го беше изхвърлил.
Никол Краус
Всеки човек има собствена амбиция.
Николай Гарин
Така оцеляваш в неоживеното, така губиш това, което не можеш да понесеш да загубиш, така се преоткриваш, преодоляваш насилниците си, изпълняваш амбициите си и срещаш любовта на живота си: като следваш истината, без значение къде те отведе.
Огастин Бъроуз
Амбицията, която се съсредоточава върху Божията слава и благоденствието на църквата, е мощна сила за добро.
Осуалд Сандърс
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
Следваща