Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Твен
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Его"
Покажете ми човек без его, и аз ще ви покажа несретник.
Доналд Тръмп
Ако има нещо по-важно от моето его наоколо - искам го уловено и застреляно сега.
Дъглас Адамс
Никога не допускайте вашето его да се отъждестви до такава степен с вашия чин, че когато се лишите от чина, да се лишите и от егото си.
Колин Пауъл
Където и да ходя, винаги съм следван от едно куче, наречено "Его".
Фридрих Ницше
Болката от сексуално разочарование, от потискана нежност, от отказано любопитство, от изолация в егото, от алчност, потиснат бунт, от омраза, отравяща всякаква любов и щедрост, прониква в нашата сексуалност.
Джърмейн Гриър
Когато става въпрос за вършенето на моята работа, държа егото си в чантата ми.
Нгози Оконджо-Ивеала
Дяволите от миналите религии винаги, поне отчасти, са имали животински характеристики, свидетелство за постоянната нужда на човека да отрича, че и той е животно, тъй като това би нанесло силен удар на неговото обедняло его.
Антон Шандор Ла Вей
Животът е компромис с това, което иска да направи твоето его, какво преживяване ти казва да правиш и какво ти позволяват нервите ти.
Уолтър Бейджхот
Просветлението е най-голямото разочарование на егото.
Чогям Трунгпа
В светлината на нашето его, всички сме детронирани монарси.
Чарли Чаплин
Любовта - това не е усещане. Не е удоволствие, не е желание и не е неговото утоляване. Не е ревност и не е омраза. За да я изпиташ, е нужно да бъдеш много възприемчив към красотата. Не става въпрос за женска или мъжка красота... Красотата, за която аз говоря, съществува там, където няма его.
Джиду Кришнамурти
Обожавам да играя его и несигурност едновременно.
Джим Кери
Бракът не е проста любовна връзка, това е изпитание, а изпитанието е жертва на егото за връзка, в която двама са се превърнали в едно.
Джоузеф Камбъл
Дискусията трябва да бъде истински опит за изследване на тема, а не битка между конкуриращите се егота.
Едуард де Боно
Откъсването от света като привързаност към егото... Кой може да осъзнае откъсването, в което сте толкова далеч от себе си, колкото сте от света?
Емил Чоран
Много хора имат тази его потребност, която ги кара да искат да повярват, че Земята е центърът на Вселената и хората са най-важните видове, върховният израз на творението.
Ан Друян
Всички бихме могли да бъдем медиуми и всички да имаме абсолютно знание, ако ярката светлина на нашето его съзнание не го помрачава. ... Самата аз съм забелязала, че в състояния на изключителна умора, когато съм наистина опасно физически изтощен, изведнъж получавам абсолютно знание; ...
Мари-Луиз фон Франц
Комедийните писатели имат най-крехкото его.
Минди Калинг
Любовта започва, когато отхвърлим егото си и освободим място за някой друг.
Рудолф Щайнер
Потънете в болезнено, цинично размишление за това колко романтично сърцебиене има общо с егото и смесената гордост, а не от действителната загуба.
Хелън Филдинг
Имам както голямо его, така и огромен комплекс за малоценност.
Бари Гиб
Да бъдем в материално тяло означава, че сме нетърпеливи да се насладим на сетивно наслаждение и други въображения на фалшивото его. Болестта може да ни помогне да излезем от телесната концепция, като ни постави дълбоко в телесно страдание. Следователно болестта може да бъде едно от най-големите дарове от Бог.
Бхакти Тиртха Свами
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща