Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Сократ
Аристотел
Конфуций
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Случаен цитат
Цитати на тема "Дъжд" - страница 2
В Лондон времето щеше да ми се отрази негативно. Реагирам силно на светлината. Ако е облачно и вали, в душата ми има облаци и дъжд.
Йежи Кошински
Кинозвездата е човек, който седи на трон от захар под проливен дъжд.
Марлон Брандо
Тази нощ валеше дъжд. Оживя митът за дъждовната нощ.
Джак Керуак
Обувките ми са чисти от вървенето под дъжда.
Джак Керуак
Когато е започнал потопът, дъжда е валял 40 дни и 40 нощи. Точно като по времето на моята последна отпуска.
Робърт Орбън
Ако мечтаеш за разноцветна дъга, то се готви да попаднеш под мокър и хладен дъжд.
Доли Партън
Ужасно съм уморен от болката, която чувам и усещам, шефе. Уморен съм да се скитам по пътя самотен като птичка под дъжда. Без приятел, при когото да ида или да ми каже откъде идваме или отиваме, или защо. Уморен съм от хората, които се държат толкова грозно един с друг. Чувствам го като парченца стъкло в главата си. Уморен съм от случаите, когато съм искал да помогна и не съм успявал. Уморен съм да съм сам в мрака. Най-много съм уморен от болката. Прекалено много е. Ако можех да сложа край на болката, щях да го направя. Но не мога.
Стивън Кинг
Би било Божие чудо, ако се случи. Знам го... Ако Бог пожелае, летните дъждове ще напълнят вадите... и сьомгата ще тече реката. И тогава моите сънародници... всички класи и маниери на мъжете - ще застанат един до друг и ще ловят сьомгата. И тяхната природа също ще бъде променена. Те ще усетят очарованието на тази сребърна риба... и тогава, когато разговорът се насочи към казаното от това племе или онова племе, което е направило... тогава някой ще каже, Нека станем и да отидем на риболов.
Пол Тордей
... днес имам нужда от неща, които ме съпровождат в моята тъга. Такива като дъжд ..
Тонино Гуера
Снимането през целия ден в дъжд не е мястото, където искате да бъдете.
Джефри Дийн Морган
Тя е захар, любопитство и дъжд.
Е. Локхарт
Харесвам шума от дъжда. За мен това е напомняне за нещо изключително прекрасно. Слушам шума от дъжда през своя слухов апарат, но той не е предишният. Дъждът създава велики нации.
Луис Бунюел
Обичам севера, студа и дъжда. В този смисъл съм истински испанец. Роден в страна, където е много топло, не зная нищо по-хубаво от огромните влажни гори и мъглите.
Луис Бунюел
В петък вечерта ще има ритуален танц за дъжд, ако времето позволява.
Джордж Карлин
Миризмата на дъжд изпълни въздуха. Както обикновено, имаше миризма на клане.
Мики Спилейн
Дори ако пустинята иска дъжд да се освежи, пустинята се нуждае от слънцето, за да знае, че е пустиня.
Рани Маника
Хората говорят, защото се страхуват от мълчанието. Те говорят механично, независимо дали на глас или на себе си. Те са опиянени от тази гласна каша, която оковава всеки предмет и всяко същество. Те говорят за дъжд и хубаво време; те говорят за пари, за любов, за нищо. И дори когато говорят за най-възвишената си любов, те използват думи, изречени сто пъти, изтъркани фрази.
Андрей Макин
Отпускът е период, когато хората харчат огромни пари, за да видят как вали дъжда в други страни.
Робърт Орбън
Не можеш до безкрайност да се криеш от дъжда под чужд навес.
Кобо Абе
Благоразумният и добронравен ред на "живот за пример" прогонва халосника Случай. Нехайникът обича неутъпкани пътеки, открити за шибаниците на разнопосочни ветрове и дъждове. Обича ръбове, надвесени над пропасти, недопустими отклонения, безразсъдни скокове, изобщо всичко онова, което порядъчните еснафи наричат "объркан живот"."
Блага Димитрова
Шапка - средство да привлечеш вниманието и, в краен случай, да запазиш главата си суха от дъжда."
Любомир Стойков
Ако спокойно спиш в чужд дом, няма нищо по-умиротворяващо от шумоленето на дъжда.
Ан Тайлър
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща
📖
Поговорки на тема "Дъжд"