Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Сократ
Аристотел
Конфуций
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Космос"
Само след един поглед върху тази планета, всеки посетител от открития космос би казал: "Искам да видя управителя."
Уилям Бъроуз
Космосът е вътре в нас, ние сме направени от звездно вещество, ние - това е способът, с който Космосът познава себе си.
Карл Сейгън
Езикът е вирус от открития космос.
Уилям Бъроуз
Какво по-очарователно от откриването на живота, който еволюира изцяло независимо от живота тук на Земята? На много хора би им било приятно да научат, че не сме съвсем сами в този обширен студен космос. Но се надявам, че нашите сонди Марс няма да открият нищо. Би било добра новина, ако открием, че Марс е напълно стерилен. Мъртви скали и безжизнени пясъци биха повдигнали духа ми.
Ник Бостром
Да поддържаш тялото си здраво е израз на благодарност към целия космос - дърветата, облаците, всичко.
Тик Нят Хан
Митология, наука, изследването на космоса, това са теми, които ме очароваха от ранното ми детство. И те винаги бяха някак свързани с музиката, която пиша.
Вангелис
Можете да намерите целия космос, дебнещ в най-малко забележителните му обекти.
Вислава Шимборска
Под властта на свещениците нашата земя стана аскетична планета; мизерна бърлога, която се грижи за космоса, обитавана от недоволни и арогантни създания, отвратени от живота, отвратени от глобуса си като долина на сълзите и които в своята завист и омраза към красотата и радостта си нанесоха възможно най-много вреда.
Георг Брандес
Работата ми в Масачузетския технологичен институт беше фокусирана върху това, което можем да изградим в космоса, след като в орбита имахме евтин космически транспорт и индустриални съоръжения. И това доведе до различни видове работа в космическото развитие.
Ерик Дрекслер
Смъртта е формата на разплата с космоса за чудесния разкош да бъдеш жив.
Рей Бредбъри
Ние сме покорили открития космос, но не и вътрешният свят.
Джордж Карлин
Когато космосът се събуди, ако изобщо се случи, тя ще открие, че не е единствената любима на своя създател, а просто малко балонче в безкрайния и бездънен океан на битието.
Олаф Стейпълдън
Аз съм в достатъчна степен мистик, че да повярвам, че някакви свръхсъщества направляват раса, съществуващи в тази част от космоса, към едно велико съвършенство.
Хал Клемънт
Да бъдеш първи в космоса, да си в един в безпрецедентен дуел с природата - възможно ли е да мечтаеш за повече.
Юрий Гагарин
В космоса нищо не се губи.
Станислав Лем
Няма да има космически диалог. В космоса са възможни само монолози.
Станислав Лем
Красотата на космоса е не само единството на разнообразието, но и разнообразието на единството.
Умберто Еко
От СССР е по-лесно да излезеш в космоса, от колкото зад граница.
Константин Мелихан
Човешкият мозък е най-сложният физически обект, познат ни в целия космос.
Оуен Джинджърич
Отнема известно време, за да овладеете изкуството да се излежавате на хамак. Отначало можех да се справя само с около пет минути, преди да си помисля, че трябва да изляза и да отида да помогна на дете да се научи да плува или нещо подобно. Но след като наблюдавах способността на мексиканците да се взират в космоса часове наред, реших да приложа малко подходяща практика.
Том Ходжкинсън
Те са чували за космоса, но все още не вярват в него.
Фриц Лейбър
Според инфлацията, повече от 100 милиарда галактики, искрящи в космоса като небесни диаманти, не са нищо друго, освен квантовата механика, писана в небето. За мен тази реализация е едно от най-големите чудеса на съвременната научна епоха.
Брайън Грийн
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща