Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Твен
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Оптимист"
Силните имат право да бъдат оптимисти.
Хайнрих Ман
Песимистът се оплаква от вятъра. Оптимиста се надява на промяна на времето. Реалиста поставя платна.
Уилям Артър Уорд
Човекът който е станал песимист до 48 години, знае твърде много; човекът който остава оптимист след 48, знае твърде малко.
Марк Твен
Оптимистът стои до полунощ, за да види Новата година. Песимистът остава да се убеди, че старата година си е тръгнала.
Бил Вон
Дяволът е голям оптимист, ако мисли, че хората могат да се влошат още.
Карл Краус
Оптимистът мисли, че живеем във възможно най-добрия свят, а песимистът знае това.
Робърт Опенхаймер
Оптимистът вярва, че ние живеем в най-добрия от всички възможни светове. Песимистът се опасява, че това може да се окаже истина.
Джеймс Бранч Кейбъл
В наши дни, за да бъдеш оптимист, трябва да бъдеш ужасен циник.
Милан Кундера
Светът принадлежи на оптимистите. Песимистите са само зрители!
Франсоа Гизо
Песимист е човек, който си създава трудности от своите възможности, а оптимист е този, който си създава възможности от своите трудности.
Хари С. Труман
За оптимиста живота - не е проблем, а решение.
Марсел Паньол
Можете да направите всичко, което мислите, че можете. Това знание е буквално дар от боговете, защото чрез него можете да разрешите всеки човешки проблем. Това трябва да ви направи неизлечим оптимист. Това е отворената врата.
Робърт Колиър
Оптимист - това е бивш песимист, на който джобовете са пълни с пари, стомаха работи превъзходно, а жена му е излязла в града.
Хелън Роулънд
Заслуга за обществото имат както оптимистите, така и песимистите. Оптимистът, например, е измислил самолета, а песимистът - парашута.
Джордж Бърнард Шоу
Комунистите са последните оптимисти.
Надин Гордимър
Песимистът е човек, слушал твърде много оптимисти.
Дон Маркис
Традиционалистите са песимисти за бъдещето и оптимисти за миналото.
Луис Мъмфорд
Достигнал съм до извода, че оптимистът счита всички за добри, освен песимиста, а песимиста счита за лоши всички, освен него самият.
Гилбърт Кийт Честъртън
Ами, нали знаете, аз съм вечен оптимист.
Арнолд Шварценегер
Каква е разликата между оптимист и песимист? Оптимистът се смее, за да забрави, а песимистът забравя да се смее.
Том Боде
Аз съм щастливо женен мъж и мисля, че за да се ожениш, трябва да си оптимист.
Патрик Марбър
Аз съм песимист в моите наблюдения, но съм оптимист в действията си.
Антонио Грамши
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща