Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Твен
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Случаен цитат
Цитати на тема "Покой" - страница 4
Покой на земята няма да има, той е за всички светии на Небето.
Йосиф Оптински
Добрата съвест е най-великото от всички блага. Нейната отплата са душевният мир и сърдечният покой.
Нектарий Егински
Когато те обидят - премълчи. Направи го веднъж и следващия път по-лесно ще премълчиш и колкото по-често мълчиш, толкова по-малко ще посрещаш обиди със смущение. Утвърдилото се несмущение ще донесе покой, а покоят ще се прероди в мир.
Кронид (Любимов)
Към какво водят постът и покаянието? Защо е нужен този труд? Водят към очистване на греховете, душевен покой, към съединяване с Бога, към осиновяване, към дръзновение пред Господа. Има защо да се попости и да се направи изповед от цяло сърце. Наградата за добросъвестния труд ще е безценна.
Йоан Кронщадски
Вашата душа търси истински живот, сродна на себе си храна: храна за ума е истината, за сърцето - блаженството и покоя, за волята - нормалната насоченост или законността. Ходете в църквата: тя притежава всичко това преизобилно. Тя е "стълб и крепило на истината" (1 Тим. 3:15), защото в нея е Словото Божие...
Йоан Кронщадски
Синовете Божи с това и се отличават, че живеят в скърби; а светът се гордее с разкош и покой.
Исаак Сирин
Излезте оттам, където не се чувствате на мястото си. Потърсете това, което дава покой на душата ви.
Андрей Ткачов
Какво трябва да направя, за да бъда винаги спокоен и да не се боя от нищо? За да имаме винаги покой, не бива да разчитаме на собствените си сили, но трябва постоянно да се поучаваме в Божественото слово. То ни е опора, крепост и спокойно пристанище. В Свещеното Писание има едно Господне обещание, което за нас е стена и ограда. Господ ни е казал: "Аз съм с вас през всички дни до свършека на света." (Мат. 28:20).
Бонифаций (Виноградски)
Когато се видяхме за последно, той ми каза нещо, което запомних: "Ти имаш неспокойна душа – рече и ме погали в ямката отзад на шията, защото знаеше, че изтръпвам от това докосване. – Дано намериш покой, когато пораснеш. Но се съмнявам. Желая ти го, но се съмнявам."
Десислава Шейтанова
Най-непоносим е за човека покоят, ненарушаван нито от страсти, нито от дела, нито от развлечения, нито от знания. Тогава той чувствува своята нищожност, изоставеност, несъвършенство, зависимост, своето безсилие и празнота.
Блез Паскал
Любовта е "тежестта на душата" (по израза на Августин – бел.прев.), нейният закон за гравитацията, който довежда душата от движението до нейния покой.
Хана Аренд
М... разправяше, че от всичко най-обича покоя, тишината, мрака. Отговориха му: "Значи... болничната стая."
Никола дьо Шамфор
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
Следваща