Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Твен
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Случаен цитат
Цитати на тема "Обич"
Блажени са обичаните и обичащите, както и онези, които могат да минат без обич.
Хорхе Луис Борхес
Любовта, която даряваме е единствената обич, която остава при нас!
Елберт Хъбард
Да обичаш означава да оставиш онези, които обичаш, да бъдат изцяло себе си, а не да ги моделираш по свой образ и подобие. В противен случай обичта ни е насочена единствено към отражението на самите себе си, което виждаме в тях.
Томас Мъртън
Никога не съм била материално момиче. Баща ми винаги казваше да не обичам нищо, което не може да ми отвръне с обич.
Имелда Маркос
Японската обич не се изрича с думи; тя едва се появява дори в тона на гласа; тя се проявява главно в актове на изящна любезност и доброта.
Лафкадио Хърн
Любителите на животните често са склонни да бъдат мизантропи или самотни и затова те прехвърлят обичта си върху създанието, което е в техния контрол.
Пол Теру
Ние можем да живеем без религия и медитация, но не можем да оцелеем без човешка обич.
Далай Лама
Обичаш ли някого, ти просто го обичаш и нямаш ли какво друго да му дадеш, пак му даваш обич...
Джордж Оруел
Това, което винаги съм искала за себе си, е много по-примитивно. Вероятно не е нищо повече от обичта на хората, с които контактувам, и тяхното добро мнение за мен.
Ана Фройд
Любовта е активност, а не чувство... Истинската любов не е безпомощното желание да притежаваш съкровения обект на нечия пламенна обич; истинската любов е дисциплинираната щедрост, която изискваме от себе си в името на другия, когато предпочитаме да бъдем егоисти.
Стивън Картър
Личният интерес е враг на всяка истинска обич.
Франклин Делано Рузвелт
...Човекът с тояга е законодател, господар, комуто трябва да се покоряваш, макар и да не е необходимо да търсиш неговата обич.
Джек Лондон
За любимия думата на обич е залък; но за гладуващите от любов една дума на привързаност може да бъде празник.
Макс Лукадо
Учението за безсмъртието почива на човешката обич. Ние обичаме; следователно, ние искаме да живеем.
Робърт Ингерсол
Ние сме създадени за обич. Ако не обичаме, ще бъдем като растения без вода.
Дезмънд Туту
Не е важно колко даваме, а колко обич влагаме в даването.
Майка Тереза
Любещите хора живеят в свят пълен с обич. Враждебните хора - в свят пълен с омраза. Същият свят.
Уейн Дайър
Постоянно се изумявам от хората, иначе интелигентни, които смятат, че нещо толкова сложно и деликатно като брака може да бъде оставено на само себе си. Човек ги вижда да се суетят за всякакви по-дребни грижи, очевидно без да знаят, че рамо до рамо с тях - често в едно легло - едно човешко същество умира от липса на обич, от емоционално недохранване.
Робъртсън Дейвис
Може ли андроид да слуша хленченето, молбите за напредък и молбите за насоки и обич, които се изсипват от подчинените? Разбира се, че може. Честно казано, всичко това би било по-лесно за робота, отколкото за мен.
Стенли Бинг
Има много форми на любов и обич, някои хора могат да прекарат целия си живот заедно, без да знаят имената си. Именуването е труден и отнема време процес; касае се за есенции и означава сила. Но в дивите нощи кой може да ви повика у дома? Само този, който знае името ви.
Джанет Уинтерсън
Но не отсъствието причинява скръб. Това е обич и любов. Без обич, без любов подобни отсъствия не биха ни причинили болка. Поради тази причина дори болката, причинена от отсъствието, в крайна сметка е нещо добро и дори красиво, защото се храни с това, което осмисля живота.
Карло Ровели
Обикнал в тебе всичко недостойно, достоен съм за твойта обич двойно.
Уилям Шекспир
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща