Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Аврелий
Марк Твен
Оскар Уайлд
Аристотел
Конфуций
Сократ
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вярност"
Всички верни жени са еднакви. Те мислят само за своята вярност и никога за своите мъже.
Жан Жироду
Любовта е приятелство, обхванато от огън. Тя е лесно разбирателство, взаимно доверие, споделяне и прощаване. Тя е вярност в добри и лоши времена. Тя приема и несъвършенството и проявява снизхождение към човешките слабости.
Ан Ландърс
Доверието е мъжество, верността - сила.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Разбира се, че кучето е образец за вярност, но защо трябва да ни служи за пример? Нали кучето е вярно на човека, не на другите кучета.
Карл Краус
Познавах се с няколко гангстери и открих, че правилата и принципите им много точно съвпадат с моите, особено когато става реч за човешката вярност.
Марлене Дитрих
Единствената вярност, която притежават хората, е към емоциите, които те се опитват да си възвърнат.
Норман Мейлър
Но тогава, доколкото знам, аз съм единственият изпълнител, който някога е давал клетва на своите помощници за тайна, чест и вярност под нотариална клетва.
Хари Худини
Момчетата могат да научат много от кучетата: послушание, вярност и колко е важно да се завъртиш три пъти, преди да си легнеш.
Робърт Бънчли
Вярните жени се утешават със своята вярност, като непрестанно си повтарят: "Само да бях поискала..."
Жан Ростан
Защото верността не е човешки въпрос, а божествен.
Себастиан Бари
Който, подобно на мен, е натрупал сила в любов и верността, той никога не се предава.
Федерико Гарсия Лорка
Верността, която може да се поддържа само с цената на големи усилия, не е по-добра от предателство.
Франсоа дьо Ларошфуко
Да знаем целите, към които се стремим, - това е разсъдителност; да достигнем тези цели - вярност на възгледите; да останем на тях - сила; да попаднем по-далеч от целите - дързост.
Шарл Дюкло
Имайте доверие само на тези, които са абсолютно като вас, на тези, които са подписали обещание за вярност към тази конкретна идентичност.
Джудит Бътлър
Ласкателството е несъвместимо с верността.
Еразъм Ротердамски
Във верността има малко мързел, малко страх, малко планиране, малко умора, малко пасивност, а понякога и малко вярност.
Етиен Рей
Тотална лоялност е възможна само когато верността е изпразнена от всякакво конкретно съдържание, от което могат да възникнат всякакви промени в решенията.
Хана Аренд
Дружбата най-добре се скрепя с вярност.
Публий Сир
Колкото повече търсиш единствения, толкова по-многобройни стават твоите мъже. Без да се усетиш, от много вярност към единствения ставаш невярна на мнозина. От постоянство в мечтата си ставаш непостоянна в живота.
Блага Димитрова
Нашето правителство произхождаше от и беше създадено за хората - не хората от правителството. На тях то дължи вярност, от тях трябва да черпи своята смелост, сила и мъдрост.
Андрю Джонсън
Тя изисква вярност. Това е нейната малка слабост.
Александър Валентинович Вампилов
Допустимо е един умен човек да се съмнява във верността на любовниците си, но да се съмнява в верността на жена си може само глупак.
Никола дьо Шамфор
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща