Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Аврелий
Марк Твен
Оскар Уайлд
Аристотел
Конфуций
Сократ
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Шахмат"
Предполагам, че истинската красота, която притежава шахматът, е повече от достатъчна за удовлетворяването на всички изисквания, които човек може да си помисли.
Александър Алехин
Комбинацията е душата на шахмата.
Александър Алехин
Шахмата не е само знание и логика.
Александър Алехин
Шахмата, както любовта и музиката, притежават способността да правят човек щастлив.
Зигберт Тараш
В шахмата може да има само една грешка: надценяване на противника. Всичко останало е или лош късмет или слабост.
Савелий Тартаковер
Най-голямото изкуство в шахмата се състои в това, да не показваш на съперника, какво може да направи.
Гари Каспаров
Когато водиш разговор или спор, води го така, сякаш играеш шахмат.
Балтазар Грасиан
Шахматът е гимнастика за мозъка.
Блез Паскал
Аз не играя в шахмата - в шахмата се боря.
Александър Алехин
Главното в шахмата е не това, колко хода напред мислиш, а това, как анализираш текущата ситуация.
Гари Каспаров
В периоди на политическо угнетение едни търсят в шахмата забрава от ежедневния произвол и насилие, а други черпят от него сили за нова борба и закаляват волята си.
Александър Алехин
За мене шахматът не е игра, а изкуство.
Александър Алехин
Майсторът по шахмат, за разлика от майсторите в другите изкуства, за съжаление твърде често е лишен от удоволствието да завърши своето произведение с набелязаните от него заключителни щрихи, понеже осъществяването на творческите му планове зависи от това доколко логично е съпротивлението на противника.
Александър Алехин
На шахматът, както и в любовта е нужен партньор.
Стефан Цвайг
В шахмата няма нищо по-трудно, от това да избереш от две примерно равни по сила продължения, които често и биват единствено верните.
Зигберт Тараш
Много, твърде много в шахмата зависи не само от умението да играеш, но и от характера.
Тигран Петросян
Шахматът е по формата си игра, по съдържанието си - изкуство, а по трудноста на овладяване на играта - наука.
Тигран Петросян
Аз съм дълбоко убеден, че в шахматът, както и в останалите игри, няма нищо случайно.
Тигран Петросян
В това се и състои шахматът. Днес ти даваш на съперника урок, а утре той на теб.
Боби Фишер
Шахматът прилича на живота.
Борис Спаски
Да, аз считам шахмата за изкуство и поемам върху себе си всички задължения, които то налага на своите привърженици.
Александър Алехин
Какво има значение [в шахмата] ли? Фантазията на първо място. И още дарбата за абстрактно мислене.
Александър Алехин
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща