Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Разделение"
Аз съм категорично "за" идеята за разделението на Църквата и Държавата. Моята идея е, че тези две институции ни прецакват достатъчно сами по себе си, така че и двете накуп би означавало сигурна смърт.
Джордж Карлин
Третата световна война е партизанска информационна война, без разделение между военно и гражданско участие.
Маршал Маклуън
В класическия произход на философската мисъл трансцендентните концепции остават ангажирани с преобладаващото разделение между интелектуалния и ръчния труд в установеното общество на поробване... Онези, които поеха основната тежест на неистинската реалност и които, следователно, изглеждаха най-нуждаещи се да постигнат нейното подкопаване, не бяха грижата на философията. То се абстрахира от тях и продължава да се абстрахира от тях.
Херберт Маркузе
Постоянното разделение на труда неизбежно създава професионално и класово неравенство и конфликти.
Робърт Шей
Там, където е замесен целият човек, няма работа. Работата започва с разделението на труда.
Маршал Маклуън
Вие не само на думи изразихте целта за преодоляване на разделението на Европа и Германия... По-скоро вие се поставихте в челните редици на тези, които ни насърчаваха по пътя към единството.
Хелмут Кол
Отегчавам се малко от съпоставянето на американско и друго кино. Вече не мисля, че това разделение е толкова вярно, колкото би могло да бъде през 80-те или началото на 90-те.
Вим Вендерс
Така че малко ми омръзва да определям един тип филм като американски, а другия европейски или от някъде другаде, защото разделението вече не е вярно.
Вим Вендерс
Най-големият прогрес в развитието на трудовите производителни сили и значителна част от изкуството, умението и съобразителността, с които той се насочва и прилага, произтичат както изглежда вследствие на разделението на труда.
Адам Смит
Можете да сте вегетарианец и да ядете риба. Ваш избор е, просто кажете: "Аз съм това, което съм." Вече няма хардкор разделения.
Йотам Отоленги
Съвременните техники разрушиха държавните граници, както икономически, така и интелектуални. Нарастването на транспортните средства създаде световен пазар и възможност за разделение на труда, обхващащо всички развити и повечето от неразвитите държави.
Кристиан Лоус Ланге
Борбата за идеали вече не може да приеме формата на борба между нациите, тъй като линиите на разделение по морални въпроси са вътре в самите нации и пресичат политическите граници.
Норман Ейнджъл
Това, което се опитах да направя, е да комбинирам личния си опит с научните изследвания. Обичам да преодолявам разделението между личния и научния свят.
Темпъл Грандин
Аз съм последният човек, който ще раздели Йерусалим. Казвал съм това много пъти. Не планирам да обсъждам никакво разделение на Йерусалим.
Ариел Шарон
Всеки човек е богат или беден в зависимост от това, в каква степен може да се ползва от предметите за необходимост, удобство и удоволствие. Но след като вече се е установило разделението на труда, човек със собствения си труд може да си набави само незначителна част от тези предмети - значително по-голяма част той трбва да получи чрез труда на другите хора; и той ще бъде богат или беден в зависимост от количеството на онзи труд, с който може да се разпорежда или да купи. Затова стойността на всяка една стока за индивида, който я притежава, но има предвид не да я използва или лично употребява, а да я разменя за други предмети, е равна на количеството труд, което той може да купи чрез нея или да получи в свое разпореждане. По този начин трудът представлява действителното мерило за разменната стойност на стоките.
Адам Смит
Сребролюбието е и се нарича корен на всички злини (1 Тим. 6:10); и то действително е такова, защото ражда ненавист, кражби, завист, разделения, вражди, смущения, злопаметност, жестокост и убийства.
Йоан Лествичник
Искам да проповядвам ново учение. Пълно разделение на бизнеса и правителството.
Франклин Делано Рузвелт
Общественото разделение на труда придобива достойнството на онтологично състояние.
Херберт Маркузе
Поддържайки разделението на църквата и държавата, Съединените щати избегнаха нетолерантността, която така раздели останалия свят с религиозни войни.
Бари Голдуотър
Големите решения на правителството не могат да бъдат продиктувани от опасенията на религиозните фракции. Успяхме в продължение на 205 години да държим държавните дела отделени от безкомпромисния идеализъм на религиозните групи и не трябва да спираме сега. Оттеглянето от това разделение би нарушило принципите на консерватизма и ценностите, върху които създателите са изградили тази демократична република.
Бари Голдуотър
Единственото разделение, което Библията знае, е между вярващите от една страна и невярващите от друга. Всеки друг вид раздяла, разделяне, разединение е на дявола. Това е зло и от греха.
Дезмънд Туту
На Русия е съдено да преживее мъки, унижения, разделения; но тя ще излезе от тези унижения нова и по нов начин велика.
Александър Блок
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща