Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Твен
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Случаен цитат
Цитати на тема "Мед"
Обилни извори има там, където има рудници за злато, сребро, желязо, мед, олово и други подобни, но те са много вредни.
Витрувий
Любовта слага такива очила, през които медта изглежда злато, бедността – богатство, а искрите на пожара – перли.
Мигел де Сервантес
Животът това е цвете, за който любовта се явява мед.
Виктор Юго
Живота това е съчетание от мед и жлъч.
Апулей
Надеждата е единствената пчела, която прави мед без цветя.
Робърт Ингерсол
В мед потъват повече мухи, отколкото в оцет.
Жан дьо Лафонтен
Любовта е като облизването на мед от тръни.
Лион Фойхтвангер
Един няма да разбере как ухае розата... Друг от горчиви билки мед ще направи... Ако дадеш на някой хляб - завинаги ще те запомни... За друг - живота си да пожертваш - няма да разбере.
Омар Хаям
Да живееш е същото като облизване на мед от тръни.
Холи Блек
Това са неправилни пчели! И те, навярно, правят неправилен мед!
Алън Милн
Когато се обърна, той обгръща лицето ми в ръцете си и ме целува толкова дълбоко, че не знам кой за кого диша, но устата и езикът му имат вкус на топъл мед. Не знам колко време продължава, но когато го пусна, вече ми липсва.
Мелина Маркета
Веднъж видях пчела, удавена в мед, и разбрах.
Никос Казандзакис
...Както пчелата: навеждайки се над различните цветя, събира мед в пити, така и аз от много книги съм събирал сладостта на думите; и смисъла им съм събирал, като морска вода в мях.
Даниил Заточник
Медът излиза от въздуха. В ранни зори листата на дърветата се намират покрити с мед. Независимо дали това е изпотяването на небето или нещо като слюнка на звездите, или влагата на въздуха, който се продухва, все пак то носи със себе си голямото удоволствие от своята небесна природа. Винаги е с най-добро качество, когато се съхранява в най-добрите цветя.
Плиний Стари
Други обичат книги, но не обичат авторите. Нищо чудно: този, който обича меда, не винаги обича и пчелите.
Пьотр Вяземски
Смирението винаги трябва да върши своята работа като пчела, която прави мед в кошера: без смирение всичко ще бъде загубено.
Тереза Авилска
Подобно на пчелата, ние дестилираме отровата от мед за нашата самозащита - какво се случва с пчелата, ако използва жилото си е добре известно.
Даг Хамаршелд
Прасетата може да харесват меда, но това не пречи той да бъде сладък.
Джърмейн Гриър
Безплатен оцет по-сладък от мед.
Радой Ралин
Издигнах си паметник, по-здрав от мед.
Хораций
Тук говоря за машината, но не само за машината, изработена от мед и желязо... няма голяма разлика, ако тази машина е направена от плът и кости.
Норберт Винер
Сладък ли е медът? За мен той е сладък. Но знам ли аз, че медът е действително сладък от природата, сам по себе си? Тук признавам, че не знам.
Пиер Гасенди
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща
📖
Поговорки на тема "Мед"