Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Аврелий
Марк Твен
Оскар Уайлд
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Биография" - страница 2
Издателите знаят, че няма истории, а има биографии.
Хенрих Боровик
Ако четете някакви автобиографии или биографии на военни генерали, повечето от тях никога не са искали да се бият, разбирате ли? Необходимо е. Войната е необходима.
Брайън Азарело
Умните художествени галерии знаят, че не думите на хартия, а емоцията в парчето кара клиентите да изтеглят кредитната карта или чековата книжка. Загрижеността номер едно на галерията е дали тези неща ще се продават? Това, което артикулира вашата биография, изявление на художника или автобиографията, няма да ви помогне, ако не правите изкуство, което да се свързва с купувачите.
Джак Уайт
Всеки от нас се нуждае от адекватна биография: Как да събера в последователен образ частите от живота си? Как да намеря основния сюжет на моята история?
Джеймс Хилман
...и историческият Исус, и Христос на религията се явяват пред нас като символ на жестокото време, което го е родило. Неговата кратка драматична биография отразява вечното страдание на човешкия род и неугасимата вяра на хората в окончателната победа на справедливостта на земята.
Зенон Косидовски
Защо четем биография? Защо избираме да ги напишем? Защото ние сме хора, програмирани да бъдем любопитни към други човешки същества и да изживеем нещо от живота им. Това винаги е било така – погледнете Библията, натъпкана с биографии, много популярно четиво.
Клеър Томалин
Да пишете биографията на Чарлз Дикенс е като да напишете пет биографии.
Клеър Томалин
Понякога си мисля, че откакто започнах да пиша биографии, имам повече живот в книгите, отколкото в реалния си живот.
Клеър Томалин
Биографиите по своята същност са много по-трудни за създаване на филми, отколкото в романи, тъй като романите идват с изградени сюжети и написани диалози, докато аз не измислям диалог за моите субекти и не рисувам живота им за тях.
Клеър Томалин
Имам много положителни спомени от четенето на биографии на необичайни американци като дете.
Крис ван Алсбърг
Животът е твърде непредсказуем и абсурден, за да бъде превърнат в разказ. Единствената литературна форма на адекватен живот е лирическото стихотворение, винаги двусмислено и внушаващо. Затова Бродски винаги настояваше да го съдят не по биография, а по поезия.
Лев Лосев
Не затваряй очи пред тъмните петна в биографията на жената – може да опетниш и собствената си биография.
Веселин Георгиев
Не четете история, четете биографии, защото това е животът без теории.
Бенджамин Дизраели
Една добре написана биография е нещо толкова рядко, колкото и разумно изживеният живот.
Томас Карлайл
"Нейното място в деноминацията беше единствено по рода си. Тя не претендираше да бъде ръководителка, но изключително един глас, една вестителка, която предава Божиите вести на народа Му. Нейният живот беше отбелязан с дълбока скромност и високо духовно влияние. Нейните вести допринесоха главно за единство на църквите на адвентистите от седмия ден” (Речник на американски биографии, том 20, стр. 98)
Елън Гулд Уайт
Аз ще си спестя тази биография. Казвам се Гиньо Ганев. Може би дотук спира, но има една интересна подробност. Народен представител съм в много легистатури на българското Народно събрание. Помня, че първият ми мандат беше в 1978 г. Бил съм в различни парламентарни комисии и органи на българското Народно събрание с международно участие. За първи път съм в тази комисия. Направих го по желание и с голям интерес. Благодаря.
Гиньо Ганев
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща