Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Сократ
Аристотел
Конфуций
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Случаен цитат
Цитати на тема "Сюжет"
През цялата драма - независимо дали е проклета или не - Любовта позлатява сцената, а жените ръководят сюжета.
Ричард Шеридан
Но аз мразя произведения, които са чиста измислица, даже най-фантастичният сюжет трябва да бъде фактически оправдан, само лъжецът се ръководи от гола измислица.
Джордж Байрон
Баналичният отговор е, че всичко е вярно, но нищо от това не се е случило. Това е емоционално вярно, но събитията, сюжетът, разказът не са верни за моя живот, въпреки че съм изпитал повечето от емоциите, изпитани от героите в пиесата.
Патрик Марбър
От девет годишен всеки ден излизах на улицата и рисувах. Виждах красотата, там където другите виждат мръсотия. И това остана в мен - мен ме привличат тъмни истории и тъмни сюжети.
Ридли Скот
Всяка цивилизация вижда себе си като център на света и пише своята история като централен сюжет на историята на човечеството.
Самюъл Хънтингтън
Живота не е сюжет, живота е детайл.
Джоди Пико
За да нарисувате морето действително добре, вие трябва да го гледате всеки час, всеки ден на едно и също място, че да можете да разберете, как трябва да работите на това конкретно място, и именно затова аз работя над едни и същи теми и сюжети отново и отново и отново, четири или даже шест пъти.
Клод Моне
Трудно е да се напише добър сюжет, много е трудно.
Дейвид Мамет
Разказването е за две неща; става въпрос за характер и сюжет.
Джордж Лукас
Много любовни истории, когато стигнат до края си, те свършват. Ние някак си взимаме сюжета и смятам, че точно това го прави интересен.
Райън Гослинг
Избягвам структурата на сюжета, която зависи от поведението на героите по начини, които в крайна сметка ще бъдат обяснени с тяхното детство или с някаква скорошна травма или събитие. Хората са невероятно сложни. Кой знае защо са такива, каквито са?
Рейчъл Къшнър
Отношението на героя е по-важно от сюжета.
Стивън Канел
Просто ви давам някакъв удар, нелепият сюжет на роман, история, която съм измислил, за да докосне сърцето ви - една трета глупост, една трета алкохол и една трета истинска нежност, знаете какви неща.
Антонио Лобо Антунеш
Животът на някои хора сякаш протича в разказ; моят имаше много спирания и стартове. Това прави травмата. Прекъсва сюжета. Не можете да го обработите, защото не се вписва в това, което е било преди или какво идва след това.
Джесика Стърн
Ето какъв сюжет ме интересува повече от всичко: любов, отсъствие на любов, смъртта на любовта, болка, съпровождаща загубата на този, който е бил най-необходим.
Джон Касаветис
Животът не беше сюжет. Далеч по-интересен е от всичко, което можете да разкажете за него, защото езикът поради самата си същност подрежда нещата, а животът в действителност е изграден от безпорядък.
Ерика Джонг
Историята е свързана с привличането на читателя, а сюжетът е по-екстернализиран механизъм на откровението. Сюжетът е по-античен, по-перформативен и по-малко интимен. Когато разказваш история, я разказваш в ухото на някого.
Ан Енрайт
Когато се разведете и се ожените повторно, никой не се изхвърля. Всички са все още там. Дори техният сюжет да не е директно ваш.
Ан Патчет
Те правят филми и пишат книги със сюжети, много подобни на фазата и дори не подозират, че имат всичко това, че всичко това е истина, че всичко това може да се научи.
Михаил Радуга
Сюжетът, написан на хартия, може да бъде заснет от всяка сцена и след това да се събере всичко в монтажната стая. Това беше истинска мечта за всеки режисьор.
Найджъл Гудал
Конфликтът е мястото, където се пресичат характер и сюжет.
Нанси Крес
Двучасовият филм обикновено е средство за предаване на сюжет; обикновено трябва да представите всички герои, да кажете каква е целта и след това да стигнете до там с неуспех, но всъщност не е такъв животът или това, което една история непременно иска да бъде.
Ноа Хоули
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща