Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Комплекс" - страница 2
Хуморът е качеството, което притежава тази нация, и по този начин разрешава своите комплекси, своите нещастия, своята безпомощност. Той го спасява много пъти, така че трябва да го уважаваме.
Зденек Сверак
Турул, странна кръстоска между орел и гъска, е комбинирано олицетворение на унгарските мечти и комплекси.
Кшищоф Варга
Когато живееш в жилищен комплекс с хора в съседство, не знам как можеш да бъдеш мъртъв четири месеца, без никой да забележи, че не излизащ и не се прибираш.
Лора Шлезинджър
Всеки човек, който имитира, който копира чужд образователен, просветен, културен модел, него го гледат със снизхождение. Такъв човек не излъчва нищо, което да влезе в световната култура. Затова ние имаме този ужасяващ комплекс, че не ни признават.
Андрей Пантев
Комплексът за непълноценност на идиота – да счита себе си за недостатъчно кръгъл.
Валентин Домил
С чувство за хумор нерядко се прикриват сума ти комплекси.
Стоян Миленков
Комплекс за държавана непълноценност.
Валентин Домил
...Национализмът, стигащ до ксенофобия, винаги е бил плод на комплекси за малоценност. Тези хора не обичат родината си, те мразят останалите.
Кирил Маричков
Ние трябва да си създадем комплекс за превъзходство. Винаги атакувайте. Никога не се предавайте.
Джордж Патън
Като по-млада изпитвах комплекса на Електра, вероятно и днес още не се е заличил. Не, в никакъв случай не съм искала да убивам майка си, много силно я обичах, но трябва да призная, че винаги съм била момичето на татко. Но това често се случва между бащи и дъщери. В спомените ми са всичките онези дрямки следобед като малка, подпряла глава на неговия огромен корем - трудно ми е сега да си представя по-щастлив момент.
Изабела Роселини
Сред тях (съветските дисиденти – бел.прев.) имаше различни хора, също както и сред другите категории население. Не по-малък процент умни и глупави. Някои имаха садо-мазохистичен комплекс, а други тщестлавие. Разбираемо е – от една страна това са страданието и затвора, а от друга – славата и упоменаването в разни "Гласове". Включваха се по различни причини. Мен това не ме привличаше, а най-вече тяхната поетика, дисидентския дискурс. По съдържание те ми се струваха дисиденти, но по форма – съветски. В този смисъл считам, че дори такава фигура като Солженицин и по естетика, и по поетика е напълно съветски. Просто така се е случило, че съветският писател Солжницин по силата на своя темперамент и по силата на избраните от него теми се е оказал отритнат и изгонен. Но той така и започна – като съветски писател.
Лев Рубинщейн
Чувството на ревност е знак за уплаха, несигурност и емоционално тесногръдие. Ревнува този,който страда от комплекс за малоценност и изпада в паника само при мисълта, че обектът на чувствата му може "да премине в ръцете на друг". Тъкмо тук е и разковничето на ужасната природа на ревността: гадното чувство за собственост.
Любомир Стойков
Днес всички тези стари истини за връзката между войната и политиката или за насилието и властта са вече неприложими. Втората световна война не бе последвана от мир, а от студената война и от създаването на военно-промишлен комплекс.
Хана Аренд
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща