Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Аристотел
Конфуций
Сократ
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Геометрия"
И тъй като геометрията е правилната основа на цялата живопис, реших да преподавам нейните начала и принципи на всички млади, желаещи за изкуство.
Албрехт Дюрер
В геометрията няма царски път.
Евклид
Геометрията... е от голяма помощ в архитектурата и по-специално тя ни учи да използваме правилото и пергела, чрез които по-специално придобиваме готовност да правим планове за сгради в техните основи и правилно да прилагаме квадрата, нивото и отвесът. С помощта на оптика... светлината в сградите може да бъде изтеглена от фиксирани части на небето. ...Трудните въпроси, свързани със симетрията, се решават с помощта на геометрични теории и методи.
Витрувий
Все повече стигам до убеждението, че необходимостта от нашата геометрия не може да се докаже, поне нито от, нито за човешкия интелект... геометрията трябва да се класира не с аритметика, която е чисто априорна, а с механика.
Карл Фридрих Гаус
Има безкрайно много вариации на първоначалната ситуация и следователно без съмнение безкрайно много теореми за морална геометрия.
Джон Ролс
Аз измислих, развих и приложих в много области нова геометрия на природата, която намира реда в хаотичните форми и процеси. Тя растеше безименна до 1975 г., когато пуснах в обращение нова дума, за да я обозначавам, фрактална геометрия, от латинската дума fractus, за нещо неправилно и начупено. Днес можете да кажете, че преди фракталната геометрия да бъде организирана, животът ми е следвал фрактална орбита.
Беноа Манделброт
Фракталната геометрия не е просто клон на математиката, а тя е онзи клон, който помага на обикновения човек да види същия този свят по различен начин.
Беноа Манделброт
Двата елемента, които пътешественикът първо вижда в голям град, са допълнителната архитектура и яростния ритъм. Геометрия и страдание.
Федерико Гарсия Лорка
Където е материята, там е и геометрията.
Йохан Кеплер
Геометрията не е вярна, тя е изгодна.
Жул Анри Поанкаре
Нашата нация трябва да бъде наложена твърда власт, преди тя да се разруши. Съединените щати се нуждаят от теология и геометрия, някакъв вкус и благоприличие. Подозирам, че се колебаем на ръба на бездната.
Джон Кенеди Тул
Няма единствено правило, което направлява употребата на геометрията. Не мисля, че съществува такова.
Беноа Манделброт
Вдъхновението е необходимо в геометрията точно толкова, колкото и в поезията.
Александър Пушкин
Имам истинско усещане за триизмерна геометрия. Мога да погледна плоско парче плат и да знам, че ако сложа цепка в него и направя някакъв плат да обикаля квадрат, тогава когато го повдигнете, той ще се покрие по определен начин и мога да усетя как ще стане.
Вивиан Уестууд
Всичко наоколо е геометрия.
Льо Корбюзие
Що се отнася до методите, аз се опитах да им дам цялата строгост, която човек изисква в геометрията, така че никога да не прибягвам до причините, извлечени от общата алгебра.
Огюстен Луи Коши
Той е възприел най-изгодната за вида геометрия или с други думи най-удобната.
Жул Анри Поанкаре
Едно произведение на морала, политиката, критиката ще бъде по-елегантно, а други неща са равни, ако са оформени от ръката на геометрията.
Бернар дьо Фонтенел
Геометрията съществува навсякъде. Необходимо е обаче да имаш очи, за да я видиш, интелигентност, за да я разбереш, и дух, за да й се чудиш. Дивият бедуин вижда геометрични форми, но не ги разбира; сунитите ги разбират, но не им се възхищават; художникът най-накрая долавя съвършенството на фигурите, разбира красотата и се възхищава на реда и хармонията. Бог беше Великият Геометър. Той геометризирал небето и земята.
Малба Тахан
А женският мозък – казал светият мъж – не е в състояние да схване първите принципи на геометрията.
Малба Тахан
Разчитането на лицето може да е човешка природа - дори бебетата предпочитат да гледат привлекателни хора. Но, разбира се, да съдиш някого въз основа на геометрията на чертите му, от морална и правна гледна точка, не е по-добре от това да го съдиш въз основа на цвета на кожата му.
Пол Блум
Фотографията е това, формиране на живопис, композиция, пластичен ритъм, геометрия, настанени в няколко части от секундата.
Анри Картие-Бресон
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща