Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Сократ
Аристотел
Конфуций
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Случаен цитат
Цитати на тема "Инженерство"
Инженерството, медицината, бизнеса, архитектурата и живописта се занимават не с необходимото, а с контингента - не с това как стоят нещата, а с това как биха могли да бъдат - накратко, с дизайна.
Хърбърт Саймън
Протеиновото инженерство е технология на молекулярни машини - на молекулярни машини, които са част от репликатори - и така идва от област, която вече повдига някои от проблемите, които нанотехнологиите ще повдигнат.
Ерик Дрекслер
Едва когато започнах да уча химическо инженерство в селскостопанския колеж в Орегон, разбрах, че самият аз може би ще открия нещо ново в природата на света.
Лайнъс Полинг
Учителите трябва да бъдат по-вдъхновяващи. Но също така зависи от инженерството да се направи по-интересно.
Брус Дикинсън
Инженерството стимулира ума. Децата лесно се отегчават. Те трябва да се измъкнат и да си намърсят ръцете: да правят неща, да демонтират неща, да оправят нещата. Когато училищата могат да предложат това, ще имате инженер за цял живот.
Брус Дикинсън
Твърде често "софтуерното инженерство" не е нито инженерно, нито софтуерно.
Бярне Строуструп
Понятието "система" придоби централно значение в съвременната наука, обществото и живота. В много области на усилията се подчертава необходимостта от "системен подход" или "системно мислене", възникват нови професии, наречени "системно инженерство", "системен анализ" и други подобни, и не може да има съмнение, че това тази концепция бележи истинско, необходимо и последващо развитие в науката и светогледа.
Ервин Ласло
Но докато правех това, бях следвал различни области в науката и технологиите, включително работата в молекулярната биология, генното инженерство и т.н.
Ерик Дрекслер
Социалното инженерство използва манипулация, влияние и измама, за да накара човек, доверен вътрешен човек в организацията, да се съобрази с искане, а искането обикновено е да се предостави информация или да се извърши някакъв вид действие, което е от полза за този нападател.
Кевин Митник
Ние съдим по икономиката по това, което може да произведе. Като такава, икономиката по-скоро прилича на инженерството, отколкото на физиката: повече практична, отколкото духовна.
Робърт Шилър
Не ме молете да сложа рафт, но аз обичам инженерството.
Брус Дикинсън
И социалното инженерство, и техническите атаки изиграха голяма роля в това, което успях да направя. Беше хибрид. Използвах социално инженерство, когато беше подходящо, и използвах технически уязвимости, когато беше подходящо.
Кевин Митник
Социалното инженерство използва измама, манипулация и влияние, за да убеди човек, който има достъп до компютърна система, да направи нещо, като щракване върху прикачен файл в имейл.
Кевин Митник
Считам, че е много важно религиозните общности да се опитат да приведат своето учение и своите разбирания в дебата за стволовите клетки и дебата за генното инженерство.
Майкъл Сандел
Исках да се занимавам с химическо инженерство, защото реших, че това е бъдещето.
Мукеш Амбани
По професия съм инженер, така че винаги съм се интересувал от инженерство и технологии, но също така силно се интересувам от свойствата за самостоятелно изграждане и извън мрежата и как това би ни повлияло по отношение на начина на живот.
Анди Грифитс
Копирането е свързано с обратното инженерство.
Остин Клиън
Първо правило за инженерство; пазете се от прототипи. Заедно с това, избягвайте всичко, направено от инженер, който няма всичките си пръсти.
Саймън Грийн
Бихте могли да кажете, че в класическия смисъл бях обладан от изкуството на големите архитекти от миналото. И това ме доведе до инженерство.
Сантяго Калатрава
Разликата между архитектурата и инженерството идва само създавани на училища. Това е бюрократично разграничение. Резултатът от двете дисциплини е изграждането на обекти в пейзаж.
Сантяго Калатрава
Не виждам разлика между архитектура и инженерство. Това е същата професия.
Сантяго Калатрава
Много от инженерите, с които съм интервюирал, са работили по технология за обратно инженерство. Това е отличителен белег на Зона 51.
Ани Джейкъбсън
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща