Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Аристотел
Конфуций
Сократ
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Заглавие"
Заглавията удвояват размера на събитията.
Джон Голзуърди
Наистина говорят, че при журналистите имат колони, които трябва да запълнят, и някои правят това по-добре от други. Понякога много лесно измислят заглавие, пишейки лъжи, а мнозина постъпват така, считайки, че останалите са честни и трудолюбиви. Мен това не ме вълнува - аз обичам да попадам на страниците на вестниците, защото това ме прави по-известен.
Еди Ървайн
Трябва да осъзнаеш. В западния свят, независимо в какъв цвят сте, какво заглавие е музиката, всичко се изпълнява от едни и същи ноти.
Орнет Колман
Личният живот е личен живот! И не трябва да правим от него заглавие за медиите.
Сонам Капур
Трябва да получите страхотно заглавие, за да привлечете вниманието в блога си – става дума за примамката, а не за пръчката.
Майкъл Хаят
За целите на този трактат може би можем да го определим като силата да виждаме това, което е скрито от обикновеното физическо зрение. Също така ще бъде добре да приемем, че много често (макар и в никакъв случай не винаги) е придружено от това, което се нарича ясночуване, или способността да се чува това, което би било нечуто за обикновеното физическо ухо; и за всеки случай ще приемем, че нашето заглавие обхваща и тази способност, за да избегнем тромавостта да използваме непрекъснато две дълги думи, когато една е достатъчна.
Чарлз Ледбитър
Науката има авторитет не заради белите манти или заглавия, а поради прецизността и прозрачността: вие обяснявате теорията си, излагате доказателствата си и се позовавате на изследванията, които подкрепят вашия случай.
Бен Голдейкър
Днешните заглавия и преценката на историята не са еднакви.
Кондолиза Райс
В наши дни са нужни само секунди - секунди - една снимка, снимка изведнъж да се превърне в международно заглавие.
Леон Панета
Това е първото нещо, което хората винаги забелязват за една книга, колко е дебела. Полезна информация, като например заглавието или името на автора, изглежда изобщо няма значение.
Пиердоменико Бакаларио
- Някакви глупости... - Започвам да мисля, че тези думи могат да бъдат поставени в заглавието на моята автобиография.
Рейчъл Хокинс
Разбрах, че моето истинско Аз е по-голяма същност от всяка възможна публикация или заглавие.
Ануар Садат
Заглавието е най-трудното. Мама е казвала, че най-трудното е първата фраза.
Владислав Крапивин
Внимавайте със заглавия, които ви казват кое е добро или лошо за вас. Проверете внимателно данните, преди да ги приемете като догма.
Дейвид Ейгъс
Проверката е лесна - стартирате сайта си чрез валидатор и той е валиден или не. Останалите неща, като например дали моето лого или най-голямото заглавие трябва да са h1 в моя HTML, не са толкова лесни и подлежат на тълкуване.
Джефри Зелдман
Отговорените молитви Отговорът е ужасно глупаво заглавие. Така че, толкова тъпо. Не знаете как да напишете тази книга. Дори не знаете дали трябва да напишете тази книга. Със сигурност никой друг не е тук за това. Може да е разумно да ги приемете като неща, които по смисъл показват колко неразумна е тази идея. Направи по-добре!
Емили М. Данфорт
Нов живот? Няма такова нещо. Едва в заглавията на списанията хората получиха нов живот. Спря да пие или да приема наркотици, намери нова любов. Но същият живот.
Йон Айвиде Линдквист
Всеки писател търси вдъхновение на различни места и не е срамно да нападате заглавията. Това е необходимо, всъщност, когато се опитваме да използваме съвременна сатира. Хуморът с остри ръбове разчита на актуални референтни точки.
Карл Хайасън
Написването на заглавие е едно от големите журналистически изкуства. Те или прикриват, или разкриват интерес.
Клод Хопкинс
Външната политика просто не може да бъде оценена от днешните заглавия, които крепят победи и поражения като толкова много резултати в спортните секции.
Кондолиза Райс
Защото в края на краищата в науката човек постига най-голямо въздействие (и често най-големите заглавия) не като се придружава със стадото, а като се сблъсква срещу него.
Лорънс M. Краус
Онези, които прекарват по-голямата част от времето си в четене или писане на книги, разбира се, са склонни да обръщат особено внимание на натрупванията от книги, когато ги попаднат. Те няма да минават покрай сергия, магазин или дори рафт в спалнята, без да прочетат някакво заглавие, а ако се озоват в непозната библиотека, никой домакин няма да се тревожи допълнително за тяхното забавление.
М. Р. Джеймс
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща