Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Аврелий
Марк Твен
Оскар Уайлд
Аристотел
Конфуций
Сократ
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Случаен цитат
Цитати на тема "Богиня"
Бог може да е в детайлите, но богинята е във въпросите. Веднъж щом започнем да ги задаваме, няма връщане назад.
Глория Стейнем
Богинята Фортуна е прислужница на дявало, готова да целува който и да е задник.
Уилям Блейк
Като писател, аз не съм богиня на вселените, които създавам. Аз съм най-много сценичен мениджър на изобилните дарове, които извират от рога на изобилието, което означава, че има източник, който е толкова сладък, прощаващ и щедър, че се моля всеки ден този източник да бъде моят водач.
Ребека Уелс
Действията говорят по-силно от думите. В идните дни Богинята на победата ще раздаде лаврите си само на онези, които са се подготвили да действат смело.
Хайнц Гудериан
Всички богове са един Бог, и всички богини са една Богиня и има един инициатор.
Дайън Форчън
За да изглеждаш като богиня, са необходими двайсет минути. Но цели три часа, за да изглеждаш естествено.
Янина Ипохорска
Намерете богинята в себе си, вместо да търсите бога в някой друг.
Франческа Лия Блок
Всяко момиче е богиня.
Франческа Лия Блок
Използвам думите богове и богини главно според мен, за да означава красиви тела - тела, които са абсолютни инструменти. И вярвам в дисциплината, вярвам в една много определена техника.
Марта Греъм
Не е лесно да си богиня далеч от Олимп.
Зелда Фицджералд
Нашата култура е създала две почти несъвместими описания на "добра жена". Първият е индивидуална постигаща; втората, саможертвата домашна богиня.
Марта Бек
Зевс е бог на небето и владетел на всички гръцки богове и богини. Зевс и семейството му били наречени олимпийци, защото живеели на върха на планината, наречена Олимп. Основните гръцки богове и богини по-късно са приети от римляните. Зевс е наричан Юпитер от римляните.
Мери Поуп Озбърн
Те са дошли облечени като роботи или космически богини или извънземни, защото писател е променил живота им.
Андрю Шон Гриър
Четете колкото можете повече, като отхвърляте негативната или обезпокоителна информация. Учете се чрез правене и Богинята и Богът ще ви благословят с всичко, от което наистина се нуждаете.
Скот Кънингам
Призовавайте Богинята и Бог да ви защитят и да ви научат на тайните на магията. Помолете камъните и растенията да разкрият своите сили - и слушайте.
Скот Кънингам
В Уика ритуалите са церемонии, които празнуват и укрепват връзките ни с Богинята, Богът и Земята.
Скот Кънингам
Ето защо артистът трябва да бъде воин и както всички воини, артистите с времето придобиват скромност и смирение. Възможно е някои от тях да се държат пищно на обществени места. Но сами с работата те са целомъдрени и смирени. Те знаят, че не са източникът на творенията, които създават. Те само улесняват. Те носят. Те са доброволните и умели инструменти на боговете и богините, на които служат.
Стивън Пресфийлд
От векове геният на литературата и геният на изкуството вървят ръка за ръка. Защото Богинята на буквите е сляпа и само тя на изкуството може да й даде зрение.
Хауърд Пайл
Религия без богиня е на половината път към атеизма.
Дайън Форчън
В различна степен и на различни нива всички богове и богини представляват аспекти на Един Бог, Който е и "мъжки" и "женски".
Дайън Форчън
Бог Дионис бил посветен и жрец на Великата богиня. В съвременното духовно движение на жените Дионис присъства при някои жени, които въплъщават архетипа на жрицата и посредник между световете.
Джийн Шинода Болън
По-скоро бих била киборг, отколкото богиня.
Дона Харауей
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща