Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Аристотел
Конфуций
Сократ
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Натура"
От революцията се възползват само лоши и вулгарни натури. Но революцията беше успешна или победена, хората с голямо сърце винаги ще бъдат нейни жертви.
Хайнрих Хайне
Има всякакви хора и всякакви страсти. У някои например именно хладната злост поражда цялата страст и целият патос на натурата им и те само тогава са умни, талантливи и дори здрави, когато нападат.
Висарион Белински
Противно на всяка човешка натура е да се гледа на нея като на член от някоя класа, а не като самостоятелна личност.
Дороти Сейърс
Горделивостта, злата натура и липсата на усет, са трите най-големи източника на лоши маниери.
Джонатан Суифт
Най-силните натури са длъжни, по справедливост, да се считат тези хора, които напълно отчетливо познават ужасите и сладостите на живота, благодарение на което те не отстъпват пред опасностите.
Перикъл
Великите натури могат да скрият както велики пороци, така и велика доблест.
Плутарх
Всички имаме вътре чудовище; разликата е в степен, а не в натура.
Дъглас Престън
Той е със сантиментална натура. Иначе казано, садист.
Алберто Моравия
Разумното възпитание дори и злия по натура го прави или по-малко лош, или дори добър; то развива до известна степен и най-затъпелите способности и по възможност очовечава най-ограничената и дребнава натура.
Висарион Белински
Аз съм доста ленива по натура. Но когато имам работа, се мобилизирам, защото ужасно се страхувам от провалите. Накратко – всичко е от страх.
Мерил Стрийп
Обожавам простите условия. Това е последното убежище на сложните натури.
Венедикт Ерофеев
Никой не е самодостатъчен. И това не е еднопосочно нещо - щедростта на духа от едната страна предизвиква реакция в натура от другата страна.
Дезмънд Туту
Съгласно член 5 от Договора от Вашингтон, който излага правилата на НАТО, атака срещу всеки член на НАТО трябва да се счита за атака срещу всички тях, с колективен отговор в натура.
Анди Грийнбърг
Само това, което е безполезно, е наистина красиво. Всичко, което е полезно, е грозно, защото е израз на някаква нужда, а нуждите на човека са подли и неприятни, също като неговата бедна и болнава натура. Най-полезният ъгъл на къща са тоалетните.
Нучо Ордине
Забравата - втора смърт, от която великите натури се страхуват повече, от колкото от първата.
Станислас Буфлер
Едни действат по план, - обикновените хора, другите на основание на правила - нравствени, сериозни натури, трети постъпват демонически.
Вилхелм Дилтай
Остаряването не е случайно. Необходимо е на човека състояние, предназначено от душата. Ние ставаме по-характерни за това кои сме просто като продължим в по-късните години; колкото по-възрастни ставаме, толкова повече се появяват истинските ни натури. По този начин последните години имат много важна цел: изпълнението и потвърждаването на нечий характер.
Джеймс Хилман
Политическата кариера извежда най-низките качества на човешката натура.
Джеймс Брайс
Такава е човеческата натура! Хората заборавят всичко, даже и угризението на своята собствена совест.
Любен Каравелов
Къде другаде, ако не във буря, ще се развихри славянската натура?
Николай Некрасов
Отровата, погубваща слабите натури, е храна за силния и той дори не я нарича отрова.
Фридрих Ницше
"Дълбоко ме смути онзи филм, който не е направен с любов към България, който е част, щрих от антибългарска кампания, която не знам кой и с какви цели е провокирал... има неща, които ние си ги знаем не по-зле" - Разсъждава за световната конспирация срещу неговата натура, а покрай това и България, в. Дневник, 9 март 2008.
Георги Първанов
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща