Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Учтивост"
Не разбирам как може една жена да излезе от вкъщи без да се е нагласила - дори само от учтивост. Никога не знае, може би това е денят, в който ще има среща със съдбата. И е най-добре да е възможно най-хубава пред съдбата.
Коко Габриел Шанел
Любовта е подобна на придворните на които постъпките идващи от сърцето от маска на учтивост.
Лопе де Вега
Придържам се към идеята, че учтивостта, разбирана като желание за участие в публичен дискурс, е първата добродетел на гражданите.
Марк Кингуел
Усмихнах се в отговор, значението на маниерите, както винаги казваше майка ми, е обратно пропорционално на това колко е склонен човек да ги използва, или, с други думи, понякога учтивостта е всичко, което стои между него и лудостта.
Никол Краус
Не мисля, че трябва да се опитвате да бъдете мили, мисля, че повечето хора са мили. Мисля, че да бъдеш весел и мил е просто учтивост.
Греъм Нортън
С учтивост и оръжия може да се направи много повече, отколкото само с учтивост.
Владимир Путин
Учтивостта не се смесва с фактите, учтивостта е просто още един факт.
Гъртруд Стайн
... но загиващата култура винаги се отличава с грубостта в поведението на хората. Лоши обноски. Липса на загриженост за околните в дреболиите. Нежеланието да се прояви учтивост е по-страшно и от бунт.
Робърт Хайнлайн
Много хора прекарват много време в учтивост. И аз просто сера на това.
Том Йорк
Повечето проблеми се решават най-добре лично, а не чрез правителството. В света има проблем с неучтивостта, който се решава най-добре чрез социални норми, които са незаменими. Но не бихте искали правителството да изисква учтивост.
Кас Сънстейн
Добрите маниери или истинската учтивост е изкуството хората да покажат каква е връзката между външните знаци и онова, което е в тях. То идва от добрия усет и се развива от добрата компания. И трябва да се усвои от практиката, а не от книгите.
Стоунуол Джаксън
Учтивост - понякога най-съвършената форма на пренебрежение.
Хайнрих Бьол
Компаниите подчертават, че тяхната култура е свързана преди всичко с "лошите новини", но когато става дума за хората, те изведнъж се уплашиха да съобщят лоши новини поради някакво погрешно чувство на учтивост или политическа коректност.
Марк Рандолф
Няма нищо по-ужасно за човек от друг човек, който няма нищо общо с него. Културна преструвка, учтивост, с която непрекъснато подчертаваме взаимния интерес, имат дълбок смисъл.
Осип Манделщам
Такова е въздействието на истинската учтивост, че прогонва всяка сдържаност и смущение.
Фани Бърни
Странно как малко учтивост може да промени мнението на хората.
Шърман Алекси
Е, ако печатате, следователно искате да бъдете прочетени и следователно разбрани, но тогава основното изискване за учтивост е да се опитате да не затъмнявате смисъла.
Веркор
Цивилизацията е усъвършенстването на духа, уважението към ближния, толерантност към чуждото мнение, учтивост към маниера.
Висенте Бласко Ибанес
Учтивостта и любезността са просто начини, по които признаваме важността на другия човек.
Лес Гиблин
Ако трябваше да посоча най-голямата разлика между Бутан и останалия свят, бих могла да го направя с една дума, учтивост.
Линда Лийминг
В учтивостта има и чар, и изгода.
Еврипид
Нищо не струва така евтино и не се цени така скъпо, както учтивостта.
Мигел де Сервантес
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща