Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Сократ
Аристотел
Конфуций
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Подигравка"
Хората добри, интелигентни, състрадателни, събрани заедно, стават по-лоши. Отсъствието на чувство за лична отговорност предизвиква лоши инстинкти. Страхът от подигравките им пречи на добротата.
Сара Бернар
Нека тогава истинските християни, с подходяща сериозност, се стремят във всичко да препоръчват своята професия и да заглушат суетните подигравки на невежите противници. Нека смело отстояват каузата на Христос в епоха, когато толкова много, които носят името християни, се срамуват от Него: и нека считат за възложено на тях важното задължение да спрат за известно време падането на страната си и, може би, за извършване на още по-широка услуга на обществото като цяло; не чрез ангажирана намеса в политиката, в която не може да не се признае, че има много несигурност; а по-скоро чрез онази сигурна и радикална полза от възстановяването на влиянието на религията и от повишаването на стандарта на морала.
Уилям Уилбърфорс
Да държиш щастието означава да държиш разбирането, че светът отминава от нас, че венчелистчетата падат и любимият умира. Никаква подигравка, никакво модно мръщене няма да попречи на някой от нас да познае и да се наслади на удоволствието от слънцето по лицата ни или да ни спаси от разбирането на възрастните, че то не може да продължи вечно.
Ейми Блум
Аз съм продукт на унижението и подигравките, на всички най-злобните неща, които някога съм казвал за себе си.
Роби Уилямс
В същото време вярващите осъзнават, че дефектите, които виждат един в друг, са изпитание от Аллах. Поради тази причина те не обръщат внимание на тези дефекти, а ги компенсират, като действат положително. Те внимателно избягват и най-малкото действие, изражение на лицето или дума, която би подсказала за подигравка.
Аднан Октар
Тайното откровение на Йоан отново се отваря в криза. Ученикът Йоан, скърбящ за смъртта на Исус, върви към храма, когато среща фарисей, който му се подиграва, че е бил измамен от фалшив месия. Тези подигравки повтаряха собствения страх и съмнение на Йоан.
Илейн Пейджълс
Тъй като мислите ми не съвпадат с мислите на другите хора, почти всяка тяхна дума ме боли и аз мога да възприема най-невинната забележка като подигравка.
Аугуст Стриндберг
Живял съм сто години; и умирам от утехата, че никога не съм хвърлил и най-малката подигравка върху най-малката добродетел.
Бернар дьо Фонтенел
Да бъдеш прав не е твърде трудно. Вие избирате вашето възприятие. Вие избирате вашата информация. Оставяте това, което не ви подхожда. Плъзгате някои думи с общо предназначение. Хвърляте подигравка или две за опозицията и сте добър човек, който прави хубава реч.
Едуард де Боно
Винаги съм смятала, че женското движение се търгува твърде много с възмущение и недостатъчно с подигравки.
Мери Биърд
Много сексизъм е просто много глупаво... и най-добрият отговор е смях и подигравки.
Мери Биърд
По-добре е да оставиш в сърцето си пълна празнота, отколкото да понасяш подигравките на осиротели книги.
Мървин Пийк
Пиратството е грабеж с насилие, често преминаващ в убийство, изнасилване и отвличане. Това е едно от най-страшните престъпления в света. Използването на същия термин за описание на дванадесетгодишно дете, което разменя музика с приятели, дори хиляди песни, е доказателство за загуба на перспектива, толкова поразителна, че приканва и заслужава подигравката, която получава.
Ник Харкауей
В някакъв момент трябваше да рискувате подигравките на тълпата, на вашите собствени вътрешни гласове и да се опитате да видите ясно какво е било поставено пред вас в този живот и да се опитате да действате по този начин възможно най-смело и честно без значение по какви правила сте живели досега.
Роланд Меруло
Самият факт на прякото излъчване на парламентарното заседание служи за илюстрация на арогантното пренебрежение на властите от народното мнение: всякакви подигравки със здравия разум са допустими, което там е... прието.
Сергей Другал
Подигравката на начина, по който светът може да изглежда през очите на друг, е това, което прави творческия процес толкова завладяващ и приятен.
Стивън Картър
Тогава нека истинските християни, с подходяща сериозност, да се стремят във всичко да препоръчват своята професия и да заглушат суетните подигравки на невежите противници.
Уилям Уилбърфорс
Успехът изисква и смелостта да рискува неодобрение. Повечето независими мисли, нови идеи или начинания извън общата мярка се посрещат с неодобрение и варират от скептицизъм и подигравки до насилие. За да упорстваш в нещо изключително, са необходими вътрешна сила и непоклатимото убеждение, че си прав.
Чин-Нин Чу
За никого не е тайна, че поне половината от нежния пол, независимо от произхода им, става обект на подигравки, породени от завист, ревност и дребнаво съперничество.
Бернардо Гимараес
Няма нищо в човешките дела, което е истински предмет за подигравки. Под комедията се крие пламъкът на трагедията; Фарсът е само наметало за настъпваща катастрофа.
Габриел Шевалие
Независимо дали са изложени на завист, възхищение или подигравка, очарованието на знаменитостите започва като упражнение в представянето си какво би било да водиш по-безгрижен и приятен живот.
Джейкъб Уайсбърг
Не се подигравам на никого. Просто заявявам това, което е очевидно. Тези, които смятат за подигравка истината, се подиграват само на себе си.
Л. Е. Модезит-младши
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща