Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Листо"
Тя искаше напълно да обръсне главата си: не искам дълга коса, не искам къса коса, изобщо не искам коса и не искам да съм момиче или момче, Искам да бъда жълто-оранжево листо, което някое малко дете взема и залепва в своя лексикон.
Шърман Алекси
Мъдрият мъж ме предупреждаваше, че животът е само роса на листата на лотос.
Рабиндранат Тагор
Всичко в природата, растението, листата, тревите трябва да бъдат субекти на безкрайна и плодотворна медитация за художника, облака, плуващ на небето, има вид, и формата му дава радост, помага му да мисли.
Уилям Адолф Бугеро
Мисля, че във Вселената има някакъв божествен ред. Всяко листо на всяко дърво в света е уникално.
Джон Д. Макдоналд
Там са плодовете, цветята, листата и клоните, а ето тук е моето сърце, което бие само за теб.
Пол Верлен
С узряването на плодовете през есента листата започват да изсъхват и дърветата, поемайки сока си от земята чрез корените, се възстановяват и се възстановяват до предишната си твърда структура. Но силният въздух на зимата ги компресира и втвърдява.
Витрувий
Есенните листа са блестящи в златно и червено. Можете да ги вземете в ръката си и да им се чудите, да бъдете изумени от тяхната уникалност и слава. Но накрая ги няма, кафяви, разпадащи се, разпръснати от вятъра. Но дървото остава. Дървото е важното. Дървото продължава да живее. Това беше трудно знание за носене и още по-труден живот за живеене. Разбира се, да си листото също не беше желателно.
Роб Търман
Историите ми помагат. Да живея. Да работиш. Да намериш смисъла, скрит във всеки сън, някога в листата, във всяка капка роса.
Т. А. Барън
Когато се влюбите, пролетта е без значение кога. Листата, които падат, нямат значение, те са от друг сезон.
Една О'Брайън
Нямаш право да излизаш пред публика без адекватна техника, само защото чувстваш. Усеща се нещо - листо се усеща, буря усеща - какво право имаш да правиш това? Трябва да имате реч и това е култивирана реч.
Марта Греъм
Когато измервате налягането на водата в дърветата, откривате, че то е най-високо малко преди листата да се отворят през пролетта. По това време на годината водата се издига нагоре по ствола с такава сила, че ако поставите стетоскоп срещу дървото, всъщност можете да го чуете.
Петер Волебен
Нека ти благодаря за разказите. Толкова много истории. Ще ви запомня всички... с вашите истории. Карат ме да си помисля за листата, които общинската управа на Токио почиства всяка есен!
Рана Дасгупта
И където съм съдил, сега виждам божествен ред във всичко. Там, където съм виждал недостатък, сега виждам съвършенство – съвършенството на животите, които се развиват точно както сме ги планирали. Такова разгръщане е очевидно не само в нашите предизвикателства, но и в най-дребните, на пръв поглед незначителни аспекти на живота. Всяко листо, което пада от дърво, всяко стръкче трева, което се огъва от вятъра... нищо не се случва случайно и всичко е в божествен ред. Винаги.
Робърт Шварц
Харесва ви под дърветата през есента, защото всичко е наполовина мъртво. Вятърът се движи като инвалид сред листата и повтаря думи без заплаха.
Уолъс Стивънс
Майка ми беше научена на чаанската концепция за щастие, която трябваше да намери удовлетворение в малките неща. Бях научена да оценявам чистия въздух сутрин, цвета на листата, които се зачервяват през есента, и гладкостта на водата, когато накиснах ръцете си в басейна.
Анчи Мин
Къде скриеш листо? В гора.
Хари Бингам
Листата от целина са недостатъчно използвана съставка, най-вероятно защото супермаркетите продават предимно стръкове без листа.
Йотам Отоленги
Думите са като листата на дърветата – когато са много, плодовете са малко.
Александър Поуп
За да разбираш шумоленето на листата, трябва да забравиш езика на уставите...
Виктор Шендерович