Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Сократ
Аристотел
Конфуций
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Евро"
Днес никой не би оспорил, че информационните технологии се превърнаха в гръбнака на търговията. Той е в основата на операциите на отделни компании, свързва далечни вериги за доставки и все повече свързва бизнеса с клиентите, които обслужват. Едва ли вече долар или евро сменят собственика си без помощта на компютърни системи.
Николас Кар
Две десетилетия след комунизма и предполагаемия край на Студената война Русия все още е икономика с пари в брой. Предпочитаната валута са долари, въпреки че еврото също е приемливо.
Люк Хардинг
Приходите в бюджета ни не са се променили, дори се увеличиха заради курсовата разлика. Факт е, че ако трябва да купуваме чрез внос, имаме нужда от повече рубли, които да конвертираме в долари и евро и да купуваме. Но когато продаваме единица стока за долар или евро, сега получаваме повече от рубла. Тук продавахме стоки за долар и внасяхме 35 рубли в страната, днес продавахме за същия долар и вече внасяхме 47–49 рубли. Ако е необходимо, конвертирайте обратно, ние можем да го направим.
Владимир Путин
Знаех, че никога не мога да спечеля референдум в Германия. Щяхме да загубим референдум за въвеждане на еврото. Това е съвсем ясно. Щях да загубя и то със седем на три.
Хелмут Кол
Две решения навредиха на стабилността както на еврото, така и на Европа: преждевременното приемане на Гърция в еврозоната и нарушаването и последващото отслабване на пакта за стабилност и растеж.
Хелмут Кол
Ако един канцлер се опитва да прокара нещо, той трябва да е човек с власт. И ако е умен, той знае кога е настъпил моментът. В един случай - еврото - бях като диктатор... Еврото е синоним на Европа.
Хелмут Кол
Германците са склонни да забравят сега, че еврото до голяма степен е било френско-германско творение. Нито една държава не се е възползвала повече от еврото от Германия, както политически, така и икономически. Следователно това, което се случи в резултат на въвеждането на еврото, е до голяма степен отговорност на Германия.
Джордж Сорос
Меркел осъзна, че еврото не работи, но не може да промени разказа, който е създала, защото този разказ е завладял въображението на германската общественост и германската общественост го е приела.
Джордж Сорос
Германия винаги ще прави минимума, за да запази еврото. Изпълнението на минимума обаче ще запази ситуацията, в която държавите -длъжници в Европа трябва да плащат огромни премии, за да рефинансират дълга си. Резултатът ще бъде Европа, в която Германия се възприема като имперска сила, която няма да бъде обичана и възхитена от останалата част на Европа - но мразена и съпротивлявана, защото ще бъде възприемана като потискаща сила.
Джордж Сорос
Национална валута, като еврото е обща валута - това не би ме притеснило.
Марин Льо Пен
Французите са преобладаващо убедени, че еврото е бреме. Връщането в адаптирана национална валута ще създаде милиони работни места и ще ни върне свободата.
Марин Льо Пен
Еврото е мощен инструмент, използван от Германия за извършване на постоянен паричен дъмпинг.
Марин Льо Пен
Това е политическо лепило в Европа, за да го поддържате заедно - еврото е най-доброто нещо, което се случва за него от създаването на общия пазар.
Робърт Мъндел
Еврото е начинът, по който конгресите и парламентите могат да бъдат лишени от цялата власт върху паричната и фискалната политика. Досадната демокрация е отстранена от икономическата система.
Робърт Мъндел
Сигурен съм, че еврото ще ни задължи да въведем нов набор от инструменти на икономическата политика. Политически е невъзможно да се предложи това сега. Но някой ден ще настъпи криза и ще бъдат създадени нови инструменти.
Романо Проди
Ако животът ви не е бил препълнен от събития, значи бързо ставате философ, получавайки един хубав ден сто хиляди евро.
Ромен Пуертолас
Не съм се чувал със Стоичков в последните дни. С него хванахме бас. Той каза, че ще загубим от "Реал", и сега ми дължи 500 евро. Може би се крие!
Димитър Бербатов
Миграционната политика е грандиозен провал на служебното правителство и на Румен Радев. България е в изолация, защото сегашните управляващи успяха да се скарат със съседните ни държави. Заради това градовете ни по границата са пълни с нелегални мигранти.Гърция няма ограда по границата, там натискът е по-голям отколкото по тази с Турция. Причината да има бежански поток в България не е оградата ни с Турция, а загубеният диалог с Брюксел. Като премиер бях мост между Турция и Брюксел, за да се изплащат милиардите евро, отпуснати за съвместната охрана на границата.
Бойко Борисов