Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Твен
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Убеждаване"
Единствените пътища на изследване, за които трябва да се мисли: едно, че е и че не е възможно да не бъде, това е пътят на убеждаването (защото истината е неин спътник); другото, че не е и че не трябва да бъде - това, което ви казвам, е път, който е напълно непознат.
Парменид
Лудостта сама по себе си е наистина ужасяваща, доколкото не можете да я преодолеете със заплахи, убеждаване или подкупи.
Джоузеф Конрад
Лично аз не прибягвам до насилие - дори не силата на закона - да придвижвам моралните реформи. Предпочитам образование, аргументи, убеждаване и най-вече влиянието на примера - на модата.
Ръдърфорд Хейс
Случайно си мисля, че политиката те прави избираем, но причината за това е, че политиците понякога говорят за избираемост, сякаш това е просто въпрос на измама на обществото. Всъщност това е въпрос на убеждаване на обществеността и според моя опит обикновено обществеността го разбира правилно.
Тони Блеър
Пътят не винаги е лесен, но за да завършите едно произведение до завършване, ще ви трябва силен характер, широка основа на знанието и огромна сила на убеждаване.
Сантяго Калатрава
Въздържай се от спор – спорът е най-неизгодното условие за убеждаване. Мненията са като гвоздеи: колкото повече удряш по тях, толкова повече се забиват.
Ювенал
Вярваме, че можете да постигнете много повече чрез убеждаване и като насърчавате Китай да се отвори към външния свят, отколкото като обръщате гръб на Китай.
Тони Блеър
Социалната и културна промяна, колкото и да е желателна, не трябва да се осъществява от двигателите на националната власт. Нека чрез убеждаване и образование се стремим да подобрим институциите, които считаме за дефектни. Но нека, правейки това, да спазваме редовните процеси на закона. Всеки друг курс поставя на трона тирани и обрича свободата.
Бари Голдуотър
Изкуството е убеждаване. Актьорът убеждава първо себе си и чрез себе си публиката.
Лорънс Оливие
Не съм сигурна дали мога да готвя. вероятно мога. Но аз съм наистина добра в убеждаването на всеки около мен да готви за мен.
Нина Гарсия
Тя притежаваше онзи вроден дар на убеждаване, който повечето земни жени притежават, когато резултатът е по-важен от изречените думи.
Олга Ларионова
Няма надеждни методи за убеждаване, а тези, които се доближават, са принудителни и опасни, защото надделяват над волята, вместо да убеждават ума.
Ос Гинес
Всъщност има само два пастирски проблема, които някога ще срещнете. Първият е следният: убеждаване на тези, които са под властта на греха, че са под властта на греха. Това е задачата на евангелизма. И [второ], убеждаване на онези, които вече не са под господството на греха, че вече не са под господството на греха, защото са Христови.
Синклер Фъргюсън
Логиката е безсилна, безсилни са и най-силните аргументи за убеждаване на хората с помрачено съзнание.
Феликс Юсупов
1. Бъдеща визия - ясна визия къде отиваш. 2. Здрава стратегия за достигане до там. 3. Инструменти за убеждаване на ключови хора - колеги, съотборници, членове на семейството и т.н. - да се ангажират със споделена визия и стратегия. 4. Ефективно изпълнение.
Джеймс Кантън
Това, от което се нуждаем, не е повече учене, не повече красноречие, не повече убеждаване, не повече организация, а повече сила от Светия Дух.
Джон Стот
То [събитие от 11 септември] надхвърли политическото и премина в метафизичното. Тук работеше някакво космическо, демонично качество на ума, което отказваше да има интерес към диалог и политическа организация и убеждаване.
Едуард Саид
Харесвам закона. Харесва ми частта, която е за разсъждения, за убеждаване, за разказване на истории, за опит за изграждане на структури, които попадат в рамките на правилата.
Кен Лиу