Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Аристотел
Конфуций
Сократ
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Случаен цитат
Цитати на тема "Балет"
Лесбийството, хомосексуализмът, мазохизмът и садизмът все още не са извращения. Извращенията между другото са само две: хокей на трева и балет върху лед.
Фаина Раневска
Изгониха ме от класа по балет, защото разтегнах слабинен мускул. Не мой.
Рита Ръднър
В балета мъжете носят толкова стягащо трико, че вие лесно можете да кажете, какво им е вероизповеданието.
Робин Уилямс
Нещото, което никога не съм знаела за балета, е, че това е един от най-дразнещите спортове, в които някога съм участвал. Казвам спорт, защото тренират постоянно, всеки ден.
Мила Кунис
За да направиш добър балет, е нужно да обичаш красиви жени.
Джордж Баланчин
Балетът е женски свят, в който мъжът е само почетен гост.
Джордж Баланчин
Хубава картина е, но изображението на природата; завършен балет е самата природа.
Жан-Жорж Новер
Ако нашите балети са немощни, монотонни и скучни, ако са лишени от идеи, смисъл, израз и характер, това е по-малко вина на изкуството, отколкото тази на артиста.
Жан-Жорж Новер
Успокоих чувствата си към други компании, които изпълняват моите произведения. Никога по принцип не съм бил против моите балети да се танцуват от други компании. По-скоро е, че ни липсват време, пространство и пари, за да гарантираме, че те са направени добре. За мен единственият грях е посредствеността.
Марта Греъм
Всички правила в живописта, поезията, музиката и дори балета преследват и не могат да не преследват една-единствена цел: да доставят удоволствие на ума, без да го обременяват.
Жозеф Жубер
Обичах и продължавам да обичам родното си изкуство и всичко, свързано с балета, не може да ме остави безразлична.
Матилда Кшесинская
Нищо чудно, че балетът процъфтява, особено при репресивни режими.
Олга Грязнова
Животът в Лондон и новите фантазии превърнаха гладкия балет на неговите желания в елегантен и оживен танц на похотта.
Прия Базил
И винаги е чувствал, че успехът, когато дойде, трябва да бъде толкова голям, колкото моята любов към балета. Струваше ми се, че това е условие за сделката с живота.
Рудолф Нуреев
В литературата, както в спорта, балета и секса, трябва да свършиш навреме, за да не изглеждаш жалък и смешен.
Владимир Войнович
В авторитарните общества културните институции са склонни да станат идеологически пълномощници - помислете за Националния балет в Куба или за източногерманския отбор по гимнастика.
Джейкъб Уайсбърг
Балетът на добрия градски тротоар никога не се повтаря от място на място и на всяко едно място винаги е изпълнен с нови импровизации.
Джейн Джейкъбс