Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Твен
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Случаен цитат
Цитати на тема "Великодушие"
Ние сме най-великодушната нация в света. Ние сме много великодушни. Аз се гордея с това, че ние сме така великодушни. Но въпреки нашето великодушие, ние не трябва да се кичим с нашето великодушие.
Джордж Уокър Буш
Най-непростимата привилегия, която мъжете се радват, е тяхната великодушие.
Джърмейн Гриър
Снизхождението ранява, великодушието убива.
Дон Аминадо
Беднякът не счита великодушието на богатия за добродетел.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Великодушието се състои не в това ти да ми дадеш нещо такова, от което аз се нуждая повече от теб, а да ми дадеш онова, без което ти самият не можеш.
Джубран Халил Джубран
За да бъде пълно великодушието, в него трябва да има и капка лекомислие.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Истинското великодушие е когато ти прощават неблагодарноста.
Коко Габриел Шанел
Любовта! Най-възвишената и победоносна от всички страсти! Но нейната всепокоряваща сила се заключава в безграничното великодушие, в почти свръхчувствената безкористност.
Хайнрих Хайне
...Дребните проблеми в човешкия живот се преодоляват с великодушие.
Михаил Пришвин
Най-привлекателните добродетели - доброта и великодушие.
София Ротару
Възможно е онзи, който ти дава змия, когато ти го молиш за риба, да няма какво повече да ти даде. Значи според него това е великодушие.
Джубран Халил Джубран
Великодушието винаги намира почитатели, но рядко подражатели, защото е прекалено скъпа добродетел.
Йохан Нестрой
Нашият живот е обогатен от щедрост, прошка и великодушие. Едва когато култивирането на тези добродетели е мотивирано от мечтата за спасение от някой друг, тези добродетели стават проблематични.
Кристина Фелдман
Великодушието е достатъчно определено от името си, но все пак би могло да се каже, че то е здравият смисъл на гордостта и най-благородното средство за получаване на похвали.
Франсоа дьо Ларошфуко
Великодушие е тогава, когато на душата й е угодно да бъде велика.
Юлия Леонтиева
Отсъствието на великодушие у победителя намалява наполовина значението и ползите от неговата победа.
Джузепе Мацини
Великодушието пренебрегва всичко, за да постигне всичко.
Франсоа дьо Ларошфуко