Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Аристотел
Конфуций
Сократ
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Случаен цитат
Цитати на тема "Постеля"
Всичко, което ми трябва, е топла постеля, добра дума и неограничена власт.
Ашли Брилиант
Дийн беше западният родственик на слънцето. Леля ми ме предупреждаваше, че той ще ме вкара в беля, но аз чувах нови повици, съзирах нови хоризонти и при моята младост повярвах в тях; дори и да ми докараше някоя беля или да отхвърлеше другарството ми, дори и да ме оставеше, както се случи после, да гладувам на улицата или да лежа самотен в болнична постеля - какво от това? Аз бях млад писател и исках да излетя. Знаех, че някъде по този път ще има момичета, прозрения, всичко; някъде по този път щяха да ми предадат бисера.
Джак Керуак
Подобно на много хора, дълго време си мислех, че пътят към ада е постлан с лоши продължения.
Андрю Моушън
В постелята възрастта не е важна.
Мишел Пфайфър
Пътят на цивилизацията е постлан с консервени кутии.
Алберто Моравия
Адът е постлан с мъжки откровения по женски части.
Магдалена Самозванец
Любовта не бива да се принизява до постелята, а да се издига до нея.
Аркадий Давидович
По-добре да спиш свит на малък креват и да бъдеш здрав, отколкото да лежиш болен на просторна постеля. По-добре е също така да се нуждаеш и да бъдеш весел, отколкото да живееш в разкош, без да познаваш чувството радост.
Епиктет
Животът е сложен. Всеки един от нас трябва да извърви своя собствен път през живота. Няма наръчници за самопомощ, няма формули, няма лесни отговори. Правилният път за един е грешният път за друг... Пътят на живота не е постлан в черна покривка; не е ярко осветена и няма пътни знаци. Това е скалист път през пустинята.
Морган Скот Пек
Да, пътят към ада е постлан с добри намерения, но всички забравят втората половина на този цитат: пътят към рая е постлан с добри действия.
Такър Макс
Мъжът, който ляга в постелята си сам, винаги предизвиква съжаление.
Уеда Акинари
Ти си постлан в сърцето ми като стар път. Като камъчетата в полето с камъчета, мръсотия в пръст, прах в прах, паяжини в паяжини.
Кюн-сук Шин
Човек, знаещ цената на спокойният нощен сън, не ляга в постелята със злоба в сърцето, ако той може да се примири със своя противник.
Лорънс Стърн
Моралът пада на все по-удобни постели. (609)
Станислав Йежи Лец
Ако си на път, или в постелята, и където и да си, - моли се. Ти си храм Божий; не търси място, нужно е само душевно разположение.
Йоан Златоуст