Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Твен
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Патица"
Документът не предоставя точния брой пениси, изядени от патици, но авторът казва, че през годините е имало достатъчно, за да се създаде популярна поговорка: "По-добре да се прибера вкъщи или патиците ще имат какво да ядат."
Мери Роуч
Отците-основатели не вярваха, че основната цел на оръжията им е да ловуват патици, а да поддържат правителството в съответствие в рамките на Конституцията. Отците основатели казаха, че въоръжените граждани са опора срещу тиранин в Белия дом.
Джон Колман
Да правиш любов с жена си е като да стреляш по седящи патици.
Граучо Маркс
Знаеш ли, че мога да те дам под наем като примамка за ловци на патици?
Граучо Маркс
Патицата - това е домашен пингвин.
Жул Ренар
Може да съм бил погълната, каза патицата, но нямам намерение да бъда изяден.
Мак Барнет
Да започнеш да готвиш патица в един през нощта е едно от най-добрите актове на лудост, които може да предприеме човек, който не е луд.
Мануел Васкес Монталбан
Тя с удоволствие би изпратила плъх, който се хвърля към гибелта си, и въпреки това би рискувала живота си за патица.
Анджи Сейдж
Ако искате да летите с орлите, не плувайте с патиците!
Т. Харв Екър
Добрият актьор е като патица на повърхността на езеро. На повърхността всичко е спокойно, а под водата трескаво се движат лапи.
Александър Скарсгард
Имахме нашата пшеница. Сами си направихме зехтин. Направихме нашето вино. Имахме кокошки, патици; имахме овце, крави, мляко. Така че бях отгледан в много проста ситуация, но разбирайки наистина храната от земята... същността на храната и вкусовете. И тези спомени, които взех със себе си и мисля, че се задържаха.
Лидия Матичио Бастианич
- Защо сме толкова варвари? питам татко. - Защо си мислим, че можем просто да вземем от тази планета, да грабнем същества, каквито ни принадлежат - да изпечем четири и двадесет косове, да убием калмар само за да направим черна паста, да нахраним патица, за да можем да получим малко пастет? Защо не можем да бъдем изобретателни и ако вземем едно същество, да го уважаваме, да го използваме, всичко?
Лора Докрил
Той пише толкова добре, че ми се иска да върна моето перо на патицата.
Фред Алън
Литераторите и особено поетите са като пауните, на които скъпернически подхвърлят дребни зрънца и клетките им и понякога ги измъкват оттам, за да ги накарат да разтворят опашките си. Докато петлите, кокошките, патиците и пуйките свободно се разхождат из птичия двой ре преспокойно пълня гушите си.
Никола дьо Шамфор