Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Сократ
Аристотел
Конфуций
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Задаване"
Високи въпроси за ума са очарователни за задаване, философите ги задават в продължение на три хилядолетия както в Индия, откъдето съм родом, така и тук, на Запад - но само в мозъка можем да се надяваме да намерим отговорите.
Вилаянур Рамачандран
Задаването на въпроси ви дава значителна сила.
Грег Андерсън
Задаването на въпрос е най-простият начин за фокусиране на мисленето... задаването на правилния въпрос може да е най-важната част от мисленето.
Едуард де Боно
Знам, че няма да ми повярвате, но най-висшата форма на човешкото превъзходство е задаването на въпроси на себе си и на другите.
Сократ
Джордж се ухили и отбеляза, че успехът винаги се основава на простото задаване на правилния въпрос.
Майкъл С. Газанига
Задаването на въпроси е един от най-добрите начини за израстване като човешко същество.
Майкъл Хаят
Задаването на въпроси е единственият начин да се разкрие човешкото невежество.
Р. Скот Бакър
Съвременните практики за тестване на интелигентността изискват от изпитваните да отговарят, но не и да задават въпроси. Изисквайки само отговори на въпроси, тези тестове липсват жизненоважна половина от интелигентността - задаването на въпроси...
Робърт Дж. Стърнбърг
Архитектурата е резултат от процес на задаване на въпроси и тестване и повторно разпитване и промяна по повтарящ се начин.
Том Мейн
Няма нищо по-важно за развитието на обществото, отколкото подлагането всичко на съмнение, задаването на въпроси и получаването на нови отговори.
Владимир Познер
Продажбата не е нищо повече от задаване на въпроси и чакане на отговор.
Джак Уайт
Задаването на въпроси е за какво са родени мозъците, поне когато бяхме малки деца. За малките деца буквално търсенето на обяснения е толкова дълбоко вкоренено стремеж, колкото търсенето на храна или вода.
Алисън Гопник
Доброто преподаване изисква повече задаване на верните въпроси, отколкото даване на верните отговори.
Джоузеф Алберс
Изчаках достатъчно г-н Костов да надуе балона. Не е в стила ми да персонифицирам политическия дебат, дори и когато нападките на моите опоненти придобиват личен характер. Но става дума за доста тежки манипулации. Затова нека господин Костов да каже в какво точно ме уличава, защото едва ли някой ще му повярва, че той не познава съдържанието на папката и че може да остане на нивото задаване на въпроси.
Георги Първанов