Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Наполеон"
За всеки мъж движещата сила е жената. Без жена даже Наполеон би бил просто идиот.
Джон Ленън
Евреите останаха един от последните стълбове на империята и понякога дори бяха обвинявани в шпионаж за Наполеон. Всъщност някои от тях покриват безразборното бягство на императора и неговите войски, отстъпващи от Русия.
Жак Атали
Европейците завинаги са рожба на Макиавели, хванати в капан в историческо влакче, което може да ни донесе Френската революция, която събаря монархията, а след това няколко години по-късно Наполеон Бонапарт като император.
Лорета Наполеони
Трябва да действаме в тази кампания изключително активно. Само по този начин по-слабата страна може да се справи с по-силната; тя трябва да развива активна дейност там, където й липсва сила. Една отбранителна кампания може да бъде успешна само ако се провежда агресивно в подходящото време. Наполеон никога не е чакал неговият противник да се приготви, а го е удрял с първия възможен удар.
Стоунуол Джаксън
Хауърд Хюс може да си позволи лукса да бъде луд като човек, който не само се мисли за Наполеон, но и наема армия, за да го докаже.
Тед Морган
Нека никой не отнася меча на Наполеон I като инструмент за прогрес и цивилизация!
Ели Дюкомен
Структурата на швейцарската управляваща класа е твърда и непроменена от времето на Наполеон. Те седят на своите планини и изнасят лекции на света за демокрацията. Това е невероятно проявление на самодоволство и арогантност.
Жан Зиглер
На света съществуват и непризнати, скромни герои, не привличащи славата на Наполеон.
Ярослав Хашек
Наполеон научи обикновените хора, че могат да правят история, и убеди последователите си, че участват в приключение, конкурс, експеримент, епос, чийто блясък ще привлече вниманието на потомството през следващите векове.
Андрю Робъртс
Наполеон напада Русия: Ооо, аз ще ги убия, аз ще ги убия!... Ооо, там е твърде студено, там е твърде студено.
Еди Изард
Наполеон ни показа пример за това колко опасно е да се вдигнем в царството на абсолютната и да жертваме всичко за реализацията на идеята.
Йохан Петер Екерман
Аз нямам мечти като Наполеон. Аз съм просто трудолюбив и прагматичен.
Роман Абрамович
Когато бях на 6 години, исках да бъда готвач. Когато бях на 7, исках да бъда Наполеон. Моите амбиции продължават да растат със същата скорост дори сега. Сега не искам да бъда нищо по-различно от Салвадор Дали.
Салвадор Дали
Ако искате да бъдете Наполеон, винаги мислете първо за мисията! Забравете за военния правилник. Той е написан от хора, които никога не са участвали в битка. Те са писали за нещо, което им е било казано от другите.
Джордж Патън