Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Аристотел
Конфуций
Сократ
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Индиец"
Книгата на твоята революция седи в ямата на корема ти, млади индиецо. Извадете го и прочетете. Вместо тези които, всички тези които седят пред цветни телевизори и гледат реклами за крикет и шампоан.
Аравинд Адига
Всичките ми ранни книги са написани така, сякаш съм индиец. В Англия бях започнал да пиша, сякаш съм англичанин; сега пиша все едно съм американец. Вземате произход и характер на други хора; Кийтс го нарече отрицателна способност.
Рут Прауър Джабвала
Израснал съм, както и много индийци, в архипелаг от езици. Дядо ми по майчина линия, който беше хирург в град Мадрас, владееше поне четири езика и ежедневно използваше всеки от тях.
Аравинд Адига
Съвсем различно е, защото индийците живеят така, сякаш са душите си, а американците живеят така, сякаш са тяхното его.
Рам Дас
Бях индиец с нулево чувство за каста до 20-годишна възраст. Това е необичайна привилегия, но излезе от факта, че бях бенгалец от средна класа.
Абхиджит Банерджи
В Англия не съм англичанин, в Индия не съм индиец. Прикован съм към 1000 квадратни мили, които са Тринидад; но ще избегна тази съдба все още.
В. С. Найпол
Според Съединените щати, по време на пристигането на европейците, 12 милиона индианци са живели в земите на 48 щата. До началото на 20-ти век са останали 250 000 чистокръвни индианци. 70% от индийците са бежанци в собствената си страна, прогонени от земята си. Съединените щати извършиха геноцид, несравним с нищо: те унищожиха 99,6% от индианците.
Николай Стариков
Всички хора - независимо дали се наричат американци или руснаци, китайци, британци, малайци, индийци или африканци – имат задължения един към друг, които надхвърлят задълженията им към техните суверенни общества.
Норман Казънс
Това, което поддържа Индия в безопасност, всъщност е героизмът на милиони бедни индийци, които всеки ден отхвърлят привлекателността на тероризма. Това, което поддържа Индия в безопасност, е само смелостта на бедните индийци, а не действията на нейното правителство.
Аравинд Адига
Гадно е да си беден и е гадно да чувстваш, че по някакъв начин заслужаваш да си беден. Започваш да вярваш, че си беден, защото си глупав и грозен. И тогава започваш да вярваш, че си глупав и грозен, защото си индиец. И тъй като си индиец, започваш да вярваш, че си обречен да бъдеш беден. Това е грозен кръг и нищо не можете да направите по въпроса.
Шърман Алекси
Анти-японската съпротива беше толкова позната тема в севернокорейското кино, колкото каубоите и индийците в ранния Холивуд.
Барбара Демик
Ще се срамувам да призная на индийците, че там, откъдето идвам, жените не се чувстват способни да отглеждат деца, докато не прочетат инструкциите, написани в книга от странен мъж.
Джийн Лидлоф
Родителите, които изобразявам, са индийци, защото съм израснала в индийско домакинство. Като казах това, чувствам, че хора от всички култури биха се отнасяли към тези родители.
Лили Сингх
Знам, че Митал е спонсор на чешкия "Баник" (Острава). Вижте докъде стигнаха - до група Це...Той може да вкара ЦСКА в индийската Шампионска лига...Никога не бих продал "Левски" на индиец... Жал ми е за колегата Митал, като гледам с какви хора се е обградил. Видях го. Докарал е свекърви, етърви...От отношенията ми с индийци знам, че не бива да се разчита на тях.
Тодор Батков