Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Сократ
Аристотел
Конфуций
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Случаен цитат
Цитати на тема "Монархия"
Красноречието се цени високо в демократичните държави, а сдържаността и благоразумието - в монархиите.
Едмънд Бърк
Корел представляваше едно често явление в историята – република, чийто ръководител имаше всички атрибути на абсолютен монарх освен името. Поради това там се ширеше обичайният деспотизъм, неограничен дори от онези две смекчаващи влияния в законните монархии: кралската "чест" и дворцовия етикет.
Айзък Азимов
Европейците завинаги са рожба на Макиавели, хванати в капан в историческо влакче, което може да ни донесе Френската революция, която събаря монархията, а след това няколко години по-късно Наполеон Бонапарт като император.
Лорета Наполеони
Жизненоважно е за монархията да поддържа връзка с хората. Това е, което се старая да правя.
Даяна Спенсър, лейди (принцеса на Уелс)
Аз съм бдителен монархист. Искам да видя как нещата се развиват. Посоката, в която монархията изглежда се движи - към по-континентално-европейски модел - е тази, към която бих почувствал съчувствие.
Андрю Моушън
Магна харта е първата харта, базирана на класа, наложена върху монархията от изгряващата класа.
Гай Стендинг
Демокрация... докато продължава, животът е по-кървав, от когато и да било (аристокрация или монархия). Запомнете, демокрацията никога не продължава дълго. Скоро се загубва, изтощава и се самоубива. Няма демокрация, която да не извършва самоубийство.
Джон Адамс
Монархията е тих океан, а демокрацията - бурно море, осеяно с подводни камъни и обилие от корабокрушения.
Жозе Саниал-Дюбеи
Монархията се държи, докато съхранява своя нравствен характер. Загубвайки се, тя се изражда в тирания.
Полибий
По-лесно е да свалите от власт монархията, отколкото навици.
Анри Мюрже
За 1300 години преди японската окупация Корея е била обединена държава, управлявана от династията Чосун, една от най-дълго живеещите монархии в световната история.
Барбара Демик
Ако дяволът е опозиция на Бога, то аз съм за абсолютна монархия.
Юлиуш Вонтроба
Разумно ограничената монархия е подобна на честен човек, в душата на който съвестта постоянно управлява действията.
Ан дьо Стал